Vochtmeter

De vochtmeter (ook wel hygrometer) genoemd is een instrument waarmee normaal gesproken de relatieve vochtigheid van een medium gemeten wordt. Dit houdt in dat de vochtigheid wordt uitgedrukt als een percentage van het punt waarop het medium verzadigd raakt met vocht. Stijging van de vochtigheid kan twee oorzaken hebben…

De kettingzaag

De kettingzaag is één van de krachtigste, maar ook gevaarlijkste stukken gereedschap die u op de vrije markt kunt aanschaffen. Jaarlijks gebeuren door verkeerd gebruik van de kettingzaag vele ongelukken, waarvan een enkele zelfs met dodelijke afloop. In dit artikel nemen we de juiste zaagtechniek door, waarbij we uitgebreid stil staan bij de veiligheid.

De ijzerzaag

De ijzerzaag is een bekend en populair stuk gereedschap, dat zijn weg in bijna iedere schuur wel gevonden heeft. De meeste mensen hebben echter geen benul van een juist gebruik van de ijzerzaag. In dit artikel gaan we in op enkele facetten van zowel de werking als het correcte gebruik van de ijzerzaag. Wellicht dat u na het lezen van deze tips geen zaagblad meer breekt!

De handzaag

De handzaag is één van de meest bekende en gebruikte zagen, waarmee al menig stuk hout in stukken gezaagd is. Het is dan ook een onmisbaar stuk gereedschap van de zichzelf respecterende doe-het-zelver. In dit artikel gaan we in op de werking en het optimale gebruik van deze oeroude en onmisbare hoeksteen van de kluswereld.

Zagen

Zagen is een karwei dat bij iedere verbouwing terug komt, maar toch nog erg vaak fout gedaan wordt. Vanwege het grote aantal zagen en de per materiaal verschillende techniek is dit op zich geen wonder. Deze gids gaat in op een aantal zaagsoorten; waar zij voor dienen, hoe ze werken en welke techniek u gebruikt om zo goed mogelijk te zagen.