Cementsluier Verwijderen

Cementsluier is een doffe aanslag die na het leggen van tegels achter kan blijven. Het is een zeer dunne laag voegmiddel die door het afstrijken over de tegels is uitgesmeerd. Cementsluier kan nieuw gelegde tegels aardig verpesten, en het verwijderen ervan kan lastig zijn.

Benodigdheden

Voordat u aan de slag gaat met het verwijderen van cementsluier, is het van groot belang dat u de juiste veiligheidsmaatregelen neemt. Mocht u gebruik maken van cementsluierverwijderaar, houd dan in de gaten dat dit aggressieve middelen zijn. Wij raden daarom aan het volgende te gebruiken:

De juiste cementsluierverwijderaar kiezen

Alvorens u aan de slag gaat, is het van groot belang dat u het juiste middel koopt voor het te behandelen oppervlak. Gebruikt u het verkeerde middel, dan loopt u niet alleen het risico op tijdverspilling; u kunt zelfs uw vloer / muur onherstelbaar beschadigen.

ProductGeschikt voorZuurhoudend*Prijs / kopen
HG TegelGladde keramische tegels, plavuizen en niet-kalkhoudende natuursteensoorten.JaBekijk op bol.com klein
HG LimexRuwe niet-kalkhoudende tegeloppervlakken.JaBekijk op bol.com klein
Nibo StoneKalkhoudende vloeren, o.a. marmer.NeeBekijk op bol.com klein
Rolith RB1Specifiek voor gevelsteen. Hard gebakken gevelstenen, kalkzand-, mangaan-, verblend-, westwalderklei- als ook geëngobeerde steensoorten. 1 liter.JaBekijk op bol.com klein

Gebruik nooit een zuurhoudend middel op een kalkhoudende vloer! De zuren in het middel kunnen op uw vloer inbijten en onherstelbare schade aanrichten. Test altijd eerst op een reservertegel!

De cementsluier verwijderen

Er zijn verschillende technieken voor het verwijderen van cementsluier. Omdat niet alle tegels en voegmiddelen hetzelfde zijn, werken niet alle technieken voor iedereen even goed. Meestal geldt wel dat hoe langer de sluier erop zit, hoe lastiger het is deze te verwijderen. Wacht er dus niet te lang mee, omdat het probleem anders groter kan worden!

Gebruik van cementsluierverwijderaar

 1. Voorbereiding: zorg er ten eerste voor dat u de juiste veiligheidsmaatregelen neemt. Cementsluierverwijderaars zijn over het algemeen aggressief bijtende middelen, dus verzamel alle benodigdheden en houd kinderen op afstand.
 2. Verdunnen: is de cementsluier nog vers, dan zult u meestal het middel moeten verdunnen, omdat het anders de voeging tussen de tegels kan aantasten. De precieze ratio verschilt per product, maar wij raden aan altijd voorzichtig te beginnen. Werkt het niet, dan kunt u altijd een scheutje middel toevoegen aan uw mengsel. Voor oude cementsluier kunt u in de meeste gevallen (lees het etiket) het middel puur gebruiken.
 3. Middel aanbrengen: breng met een spons of doek het middel aan. U kunt het eventueel ook over het oppervlak gieten, maar
 4. Inwerken: afhankelijk van het middel en de ernst van het probleem, kunt u het middel eerst 5 tot 10 minuten laten inwerken.
 5. Afboenen: voor het boenen zelf kunt u het beste beginnen met een zachte spons. Lukt het hiermee niet, probeer dan een schrobborstel. Een schuurspons gebruikt u alleen in uiterste noodzaak, en idealiter alleen op ruwe tegels. Dit omdat gladde tegels bekrast kunnen raken. Boen krachtig en in kleine cirkeltjes; u hoort nu de cementsluier te zien verdwijnen.
 6. Afspoelen: bent u klaar, spoel dan het middel weg met warm water. Doe dit tweemaal, zodat u er zeker van kunt zijn dat het middel weg is. Met name in de badkamer is dit van belang, omdat achtergebleven middel anders op uw voeten terecht kan komen.

Andere methodes

 • Water: maak een emmer met lauwwarm water en gebruik een schuursponsje om de sluier weg te boenen. Is het voegmiddel vers, kijk dan uit dat u het niet uit de voegen schraapt.
 • Azijn: een 50/50 mengsel van water en azijn kan wonderen doen. Azijn is zuur, dus test het eerst op een reservetegel om er zeker van te zijn dat uw tegels er tegen bestand zijn.
 • Zoutzuur: een verdunde zoutzuuroplossing kan helpen met het oplossen van de overtollige cement. Let op: maakt u de oplossing te sterk, dan kunt u de voegen (en zelfs de tegels!) beschadigen.
 • Droog: het is veel en zwaar werk, maar hard boenen met een droge theedoek of oude kranten kan werken.
 • Ruitenkrabber: als niets werkt, kunt u proberen een ruitenkrabber te gebruiken. Krab stukje bij beetje de sluier eraf, zonder dat u de tegels beschadigt.

Cementsluier voorkomen

Om cementsluier te voorkomen, kan het nodig zijn de tegels te coaten alvorens ze te voegen. Tegelaars die incorrect te werk gaan, willen dit, of het afboenen van de tegels nog wel eens vergeten. Hierdoor blijft er na het opdrogen een doffe cementlaag op de tegels achter.

De tegels afboenen

Maak vlak na het drogen van het voegmiddel gebruik van een warme, natte spons (gebruik een tegelspons; deze absorbeert beter), waarmee u de tegels volledig schoonveegt. Wees niet te ruw, omdat u anders onbedoeld voegmiddel uit de voegen kunt trekken. Begin om deze reden ook niet te vroeg met het afboenen van de tegels. Een goede richtlijn om aan te houden, is dat u met uw vingers over de voegen moet kunnen glijden zonder dat er voegmiddel op uw vingers achterblijft.

Sealen / coaten

Een andere manier om hardnekkige sluier te voorkomen, is het correct sealen van tegels alvorens u gaat voegen. Met name gepolijste keramische tegels hebben veel onzichtbare poriën waarin het cement zich kan hechten. Door deze tegels voor het voegen eerst te impregneren, voorkomt u grote problemen.

Een vakman inschakelen

Als het ondanks het bovenstaand advies nog niet wil lukken, kan het raadzaam zijn een expert in te schakelen. Plaats op werkspot geheel gratis en vrijblijvend een klus, en de vakmannen komen naar je toe!

48 gedachten over “Cementsluier Verwijderen”

 1. beste,
  2 jaar geleden werd er in onze nieuwbouw een keramische vloer geplaatst. de vloerder vertelde ons dat het voldoende was de vloer te reinigen met regenwater na plaatsing , zo gezegd zo gedaan. momenteel zijn er op onze vloer plekken (eerder afdrukken van vb. een emmer, een druppel die gemorst is, …)een vloerspecialist vertelde ons dat het beter zou zijn om nu nog een cementsluier te gebruiken. kunnen wij hiervoor een schrobmachine huren/ gebruiken + produkt?
  indien mogelijk graag ook uw advies, tips ,…
  mvg, joke

  Beantwoorden
 2. Joke, ik zou het niet doen want bij mij hebben ze dat ook geprobeerd. Had ik het maar nooit toegestaan. Er was geen andere oplossing volgens de tegelzetter.
  Hij met de schrobmachine naar boven en aan de slag, maar toen het nat was leek het nog wat maar na een half uurtje drogen: allemaal krassen, we hebben donkere zwarte tegels, en het zag er niet meer uit !!!! Ze hebben geprobeerd te polijsten met één of ander middel, maar de krassen bleven. Toen ze uiteindelijk met de schrobmachine naar beneden liepen struikelde de tegelzetter en lazerde het apparaat naar beneden… en wat denk je ; een grote beschadiging op mijn Amerikaans eiken vloer….
  maar we zijn verzekerd zei hij, het komt goed. Vloeren specialist gekomen, geprobeerd een deel te vervangen, nou je raadt het al… kleurverschil van hier tot Tokyo, en de delen liggen niet recht… en ja dat hoort bij houtwerking zeggen ze…. wat een ellende, had ik die eikels maar nooit in mn huis gelaten ! Ik heb dus uiteindelijk een ander bedrijf nieuwe tegels laten plaatsen en nu is het wel goed, kostte wel bijna 2000 euro, maar de rechtzaak loopt nog, en voor mn vloer is een aparte zaak tegen die laaielichter van vloerenlegger en co.
  tip: doe een zonnebril op dan zie je het ook niet.

  Beantwoorden
 3. dag,
  ik heb vandaag mijn keramische donkergrijze vloer in de living geschuurd met cementsluier verwijderaar, verdund met water natuurlijk. de grote fout die ik nu gemaakt heb, is dat ik het dat water langs mijn gang naar buiten getrokken heb! maar nu is de vloer in de gang(een andere keramische donkergrijze tegel) helemaal bleek getrokken door dat zuur van die cementsluier! ik heb nu al 5x met regenwater en een sponsje die vloer proberen te reinigen, maar het helpt niet!! wat moet ik doen?? ‘t is om bij te wenen.

  Beantwoorden
 4. Ik heb nieuwe tegels in de badkamer het zijn poreuse tegels nu is door tegellijm of voegsel allemaal witte uitslag ontstaan ik heb al vanalles geprobeerd maar niets helpt. heeft iemand een tip

  Beantwoorden
 5. Heb mijne vloer in de keuken met zwart epoxy opgevoegd.Nu zijn er plekken op van voetstappen .Al met speciaal produkt behandeld maar blijft hetzelfde.Wat kan ik doen?

  Beantwoorden
 6. geachte
  we heebben glas mozaiek latenplaatsen en voegen met epoxy voegsel van mapei
  maar nu constateren wij na opkuis nog een reelijke waas vof sluiier he verwijder ik die het best

  Beantwoorden
 7. ik woon in Cambodja en heb zowel binnen als buiten van die rode baksteen kleurige gebakken tegels laten leggen. Nu komt er elke keer op verschillende plaatsen een witte waas na schoonmaken en witte voetstappen, het lijkt wel op een schimmel of zo. Is dit cement sluier? de vloer ligt al een jaar en het blijft terug komen.

  Beantwoorden
 8. Een cementsluier moet ten alle tijden van je vloer gereinigt worden. Dit kan absoluut niet alleen met water! Ook al lijkt je vloer helemaal schoon, een cementsluier kan niet eens door het oog gezien worden. Er blijft altijd een laag liggen die er dan niet af is gehaald. Dit kan voor keramische tegels alleen met een zuurhoudend product, voor natuursteen is er een product dat niet zuurhoudend is. Je hebt bijv. lithofin cementsluier verwijderaar voor keramische tegels en lithofin vuiloplosser voor natuursteen.
  U dient zorgvuldig de gebruiksaanwijzing te volgen die achter op de verpakking staat.
  De witte waas waar velen het over hebben is uiteraard nog de cementsluier die er nog op zit. Als u deze sluier niet zorgvuldig verwijdert kunnen er ook kringen ontstaan (het uitbijten van de sluier) door bijv. jus’orange knoeien, urine op de vloer(bij toilet).

  Let wel altijd op of je een keramische tegel hebt of natuursteen! U mag absoluut niet met iets zuurhoudends aan natuursteen komen(dus ook geen dorpels, vensterbanken en chroom).

  Beantwoorden
 9. hallo

  Ik heb een bed & breakfast de bad kamers zijn 1 jaar geleden verbouwd.
  Nu heb ik op de vloer zwarte antislip tegels
  waar een grijze waas op zit, met van alles al geprobeerd,van hg antisluier azijn schoonmaag azijn groene zeep en noem maar op.
  Niet schoon te krijgen.
  Wie kan mij helpen.

  Joke Marijnen

  Beantwoorden
 10. Hoe ga je om met een cementsluier op glas?
  Gewoon gelekt uit de holle stenen waar het huis mee is gebouwd?

  De verzekeraar vergoedde een keer de vervanging van de schuifpui, maar gaat dat niet een tweede keer doen vrees ik?

  Weet iemand raad?

  Beantwoorden
 11. ik heb enkele dagen geleden mijn wc betegeld, een matte zwarte volgebakken keramische tegel
  toen ik hem wit invoegde en erna gepoetst had was hij prachtig, een dag later alle tegels witte schijn, is gewoon in de porieen getrokken
  weet iemand raad mss? mvg

  Beantwoorden
 12. Wij hebben een cementvloer geplaatst.
  Hij zit vol vlekken, de ene tegel is donkerder dan de andere en er ligt een waas op. We hebben al verscheiden producten gebruikt maar niets helpt. Wat moeten wij doen?

  Beantwoorden
 13. Ik heb vorig jaar de cementsluier van onze oprit verwijderd met een chemisch cementsluier produkt van HG. Nu heb ik allemaal donkere plekken daar waar het produkt gebruikt werd, blijkbaar zijn mijn stenen heel poreus. Mijn oprit ziet er niet uit, vol lelijke donkere plekken. Weet er iemand hoe ik dit eventueel kan weg krijgen?
  Hartelijk dank

  Beantwoorden
 14. We hebben onlangs donkergrijze tegels laten leggen en laten voegen met wit met een zilvertintje. Nu is er op de tegels voegwit in spetters. Hoe verwijder ik deze? Reeds een en ander geprobeerd,. Vast hartelijk dank

  Beantwoorden
 15. hallo mensen,

  ik heb een vraagje..
  er zitten zwarte spikkels op de badkamermuur, waarschijnlijk komt dit door het slijpen van de badkamervloertegels.. mijn vraag is hoe krijg ik dit er af? ik hoop dat het nog kan anders moet ik weer opnieuw beginnen..
  wie o wie kan mij helpen???

  Beantwoorden
 16. ik heb aan mijn oprit de muur opnieuw laten invoegen , maar helaas begon het s,avonds te regenen op de muur nu is er cement op mijn gevel zou u mij raad kunnen geven met welk middel ik dit zuiver krijg zonder mijn voegen aan ta tasten, graag raad

  2)ik ga mijn koer opnieuw invoegen dit zijn cementdallen met welke samenstelling kan dit gebeuren en een produkt voor de vorst en zeker voor de regen

  Beantwoorden
 17. Heeft iemand ook een manier of middel om cementsluier te verwijderen van ramen. Door cementsluier heb ik lelijke plekken op mijn ramen. Lijkt alsof ze nat zijn geweest en zijn opgedroogt waar heel veel kalk is ontstaan.

  Beantwoorden
 18. mensen met eeb caramise vloer je kunt hem polijsten met HG danb is de vloer weer als nieuw wilt u meer tips over al u’w schoonmaak aan huis bel dan 0620861836
  mvg jordy

  Beantwoorden
 19. Vraagje, in de badkamer worden de voegen, die zijn met voegenwit gedaan, toch goor. Hoe kan ik die het beste weer mooi krijgen.
  De tegels zijn wit met lichte grijze wolkjes maar door de grauwe voegen lijkt de badkamer vies.

  mvr. Maria.

  Beantwoorden
 20. Ik heb
  mijn grote oprittegels (50×50 cm) opnieuw laten opvoegen.De tussenruimte tusen de tegels en langs weerszijden is een asfaltbedekking.het slijpstof is op de asfalt terecht gekomenen daarna is het begonnen met regenen. het slijpstof heeft zich als een fijne cementkoek op het asfalt vast gezet. weet iemand raad hoe dit te verwijderen is
  Dank bij voorbaat
  F Decuyper St-Michiels-Brugge

  Beantwoorden
 21. Hallo,
  vandaag heb ik mijn raam met cementsluier schoongekregen dankzij de volgende tip die ik tegenkwam. Ik heb getwijfeld of ik HK250 zou aanschaffen (flesje 100 ml. kost ruim 48 euro) maar dat heb ik me kunnen besparen. Ik was nu zo’n 12 euro kwijt en ik ben heel tevreden. Evt. herhaal ik de behandeling nog een keer maar er is nauwelijks nog iets te zien. En volledig krasvrij.

  =>Als u last heeft van (op waterdruppels lijkende)kalkachtige aanslag op uw ruiten, is dit het gevolg van het salpeter dat uit de voegen van uw gevel komt. Dit is met gewoon ramen zemen niet te verwijderen en zeer hardnekkig.Hier zijn (professionele) maar zeer dure reinigingsmiddelen voor of, zo wordt ook wel geadviseerd, de gevel te laten impregneren.

  Er is echter een veel goedkopere (veilige) en minstens net zo effectieve oplossing om de vlekken weg te krijgen

  Hoe werkt het : – Zeem uw ramen zorgvuldig zodat er geen stof of vuil meer opzit – Neem een kleine (palm) schuurmachine. liefst met een variabel toerental – Bevestig op de voet een zachte polijstpad – Neem vervolgens een fles Commandant autocleaner nummer 4 en doe een bescheiden hoeveelheid cleaner op de polijstpad en polijst(alsof u uw auto poetst)de ruiten – Maak een draaiende beweging zonder veel kracht te zetten op de ruit – Laat de cleaner drogen, neem af met een schone droge doek – Spoel de ruit af met schoon koud water en herhaal het proces tot alle aanslag weg is – Zeem vervolgens de ramen zoals u gewend bent.

  Het mooiste reslutaat krijgt u door water met scheut ammonia-droog trekken, iets laten drogen en nawrijven met oude krant(geen zeem)

  Uw ramen zijn weer als nieuw.

  Beantwoorden
 22. Ik lees heel veel vragen en weinig tips.
  Mensen die last hebben van residu op glas raad ik aan om met een glaskrabber aan de gang te gaan. Hoe langer het erop zit, hoe moeilijker je het eraf krijgt.

  Om voegen wit te laten trekken kun je volgens mij het beste witte wodka gebruiken op een flinke prop watten en deppen.
  Ook hebben ze van HG vocht schimmel en weerplekkenreiniger maar dat is ongelooflijk agressief (zet alsjeblieft een mondkapje op want het voelt echt onprettig op je luchtwegen). Natuurlijk altijd testen op een reserve-tegeltje of op een onopvallend stukje.

  Ik ga zelf de sluier proberen verwijderen met het mengsel van azijn en als dat niet lukt ga ik het proberen met oude kranten zoals ik hier ook heb gelezen.

  Beantwoorden
 23. Hoi,

  Wij hebben als vloer gepolierde beton laten doen… Met zwarte kleuring . We hebben hem niet helemaal blinkend laten polieren zodanig de vloer zowat een ouder uitzicht zou krijgen , dus als hij opgedroogd is dan kleurt hij zowat naar het grijze aan ipv zwart. Bij nat , is hij zwart .
  Nu hadden we nog veel sluier erop en hebben hem geschuurd met cementsluier, na gespoeld met water , en opgenomen . We hebben hem laten drogen , maar hebben vlekken nu , vloer heeft lichte en donkere kleur , en de vlekken zijn donkerder dan de tegel . . Hoe kunnen wij dit oplossen ??? Weet iemand aub raad ,?! Graag reactie !..

  Beantwoorden
 24. Ook wij hebben net een nieuwe vloer (keramische tegel) laten plaatsen en hebben de cementsluier verwijderd met het product van Berdy. De sluier is verwijderd maar…

  In de kleine putjes van de tegel zie je nog cementsluier/specieresten zitten. Moeten we nu echt met een klein borsteltje over elke tegel apart nog eens gaan om elk gaatje te reinigen?

  Wie o wie heeft dit ook al voorgehad?

  Beantwoorden
 25. Niemand leest hier echt de vragen van een ander, maar stelt gewoon maar vragen. Zooo asociaal zeg. De ene onbeantwoorde vraag na de andere, zéér interessant om te lezen!!!

  Beantwoorden
 26. Tip van mijn tegellegger: lauw water met schoonmaakazijn. En dan goed schrobben. Het is een hels karwei maar je hoeft maar een keer te doen. Als je het er echt niet afkrijg dan HG cementsluierverwijderaar gebruiken.

  Later de vloer gewoon schoonmaken met lauw water en schoonmaakazijn. Geen middelen gebruiken waar zeep in zit.

  Beantwoorden
 27. Hoi ik heb marmeren vloer tegels laten zetten in mijn hele huis. De voegen hiervan vind ik niet mooi, omdat de voegen niet 1 kleur zijn maar 3 kleuren. heel lelijk donkergrijs, lichtgrijs en witte kleur. Ik heb de voegen lopen boenen zodat ik ze 1 kleur kreeg. Ik dacht namelijk dat ze misschien vies waren na het leggen van de tegels. Maar helaas als de voegen weer drogen na het boenen komt die lelijke kleur weer terug. Wat kan ik hier aan doen en hoe komt het dat die voegen niet 1 kleur is, maar overal een verschillende kleur. Help me alstublieft als jullie een tip hebben, want de tegels hebben me een fortuin gekost en baal hier enorm van

  Alvast bedankt

  Beantwoorden
 28. Wij hebben antislip tegels donker met een lichtgrijze voeg.
  De sluier gaat er maar niet af lijkt het wel.
  We hebben pure azijn gebruikt en dat was geen probleem er ging veel weg ermee maar er blijven restjes achter. Na veel schrobben en opnieuw azijn helpt het verder niet meer.
  Hier en daar blijven hardnekkige lichtgrijze strepen.
  HG geprobeerd maar azijn deed meer zijn best.
  Kan ik schuren met een kunststof roterende borstel of met staalwol? of is er toch nog zoals zo veel gevraagd hier een betere manier.
  een staaldraad borstel liet een lichte verkleuring achter dus dat kan niet.
  Zijn er proff. die tips hebben?

  Beantwoorden
 29. HMK R55 Grondreiniger Zuurvrij Moeller Stone Care gebruiken om cement sluier en alle andere soorten vlekken te verwijderen. Wij hebben een castelo vloer maar ik denk dat het ook helpt op andere vloeren. Er is een hele serie producten in deze lijn dus wellicht handig om even te kijken of er ook nog iets andere bij zit.

  Beantwoorden
 30. Vraag: de stukadoor heeft bij ons gips op de natuurstenen dorpel geknoeid…gevolg zijn allemaal witte vlekken

  wie o wie weet mij uit de brand te helpen

  VEEEEL DANK

  Beantwoorden
 31. hallo beste heb een inloopdouche ingewassen met epoxy de vloer was een antislip ,nu bij afkuisen met een dwijl is er blijkbaar een laag bovenop mijn tegel en daar is tevens de kleur van mijn dwijl op afgegeaan ,wie kan mij daarin helpen ,de epoxy is reeds 2 maand geleden geplaatst.

  Beantwoorden
 32. Om de cementsluier van de tegels te verwijderen kreeg ik de tip van iemand om dit te doen met paraffine-olie. Dit werkt heel erg goed, niets meer te zien. Even met een schone droge doek na wrijven en voila…prachtig schoon en glimmend.

  Beantwoorden
 33. Vraagje,

  Vorige week zijn er nieuwe wit/grijze tegels met laminaatlook gelegd.

  De vloerder zij na afloop dat ik een maand moest wachten voor ik de cementsluier mocht verwijderen met een product ervoor ter bescherming van de voegen.
  klopt die termijn want dat lijkt me wreed lang.

  nu liggen er hier en daar plekken van teveel voegsel en ook zijn er vuile strepen en bruinzwarte vlekken op enkele tegels, kan ik die wegkrijgen zonder een cemensluierverijdereaar te gebruiken?

  Beantwoorden
 34. vorig jaar hebben wij keramische tegels laten leggen door Rietmeijer uit Almelo. helaas hebben ze ons niet goed verteld hoe de vloer schoon te maken. Advies was met alles reiniger en Groen zeep was prima. Maar aan de randen bleef cementsluier of welk voegsel ze ook gebruikt hebben. Bel ik daar over op na blijkt dat ik juist geen groene zeep reiniger moet gebruiken, maar een speciaal middel R57 en 59, veel geboend met sponsje maar helaas zijn de vlekken niet weg te krijgen. Ook niet met schoonmaakazijn. De stoomreiniger heeft iets geholpen. en de vlekken trekken ook weer smeer aan, maar stoomreiniger haalt dit gelukkig wel weg. Heb je veel geld uitgegeven voor de vloer die je graag wilde is ie gevlekt.
  mocht iemand nog tips hebben graag!

  Beantwoorden
 35. Mijn Eureka moment ! Ik had ervaring met tegelen en de redelijk gladde vloertegels goed schoongemaakt dacht ik. Ik kreeg een keiharde sluier, die ik met mijn grove badhanddoek niet meer goed weg kreeg.

  Mijn vinding;

  Neem zo’n driehoekig schuurmachientje waar je normaal verf mee uit kozijn-/traphoekjes verwijdert.

  Druk de driehoekige kop hiervan op een ordinair plastic schuursponsje met uiteraard het schuurgedeelte op de sluier. Geeft niet als er geen klittenband op zit.

  Zet het schuurmachientje aan en polijst de sluier met het grootste gemak weg !

  N.b.
  Geen metalen schuurspons of schuurpapier gebruiken.
  Ik had ongeveer 4 à 5 schuursponsjes nodig. De vloer was 4×5 meter ongeveer. De tegels 30×30cm.

  Beantwoorden
 36. Vraag:

  Ik heb sinds kort een vloer met terra cotta tegels. Echter deze zijn zeer poreus dus heb ik eerst de vloer met speciaal middel geïmpregneerd voor het voegen. Daarna gevoegd en nu toch een sterke grauwsluier. heeft iemand een idee hoe die weg te krijgen.

  Beantwoorden
 37. Ik ga ook mijn zopas gelegde tegels reinigen met cementsluierverwijderaar. Mijn vraag is nu: hoe doe je dat voor wandtegels? Gewoon enkele malen inwrijven met een spons en dan afspoelen met water neem ik aan?

  Beantwoorden
 38. Ik heb de sluimer op de tegels verwijderd simpelweg met krantenpapier te wrijven op droge vloer. En daarna met een uitgewrongen doek erover te gaan. Dat werkt effectief. Het is een heel intensief werkje. Daarna kan je de vloer eens grondig poetsen met een goed product.

  Beantwoorden
 39. Tip:
  Gebruik voor een keramische vloer een 50%azijn water oplossing. Giet dat vanuit een emmer bruut over de vloer, en boen de vloer daarna met een borstel die ook voor de ramen gebruikt kan worden. Na het borstelen de vloer afnemen met een natdroog stofzuiger. Op die manier zuig je de troep van de vloer, en blijft er weinig sluier achter. Dit herhalen tot er niks meer op de vloer achter blijft.

  Dat laatste is te controleren . Het water azijn in de stofzuiger blijft schoon.

  Succes

  Beantwoorden
 40. Bedankt voor het delen van de tips. Ik heb dit weekend nieuwe tegels laten leggen en zie ook nog steeds een witte gloed op mijn nieuwe vloer. Ik heb deze al met water schoon proberen te maken, maar zal ook eens azijn proberen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share This