14 handige tips voor het verven

Met de onderstaande tips wordt het verven van een muur, deur, of stoel een stuk gemakkelijker. Met het volgen van deze 14 tips voor het verven voorkom je geklieder en bereik je een mooier eindresultaat.

De verfpot

1.    Plaats een elastiekje, van onder naar boven, halverwege om de open verfpot. Iedere keer wanneer de kwast uit de verfpot gehaald wordt, komt de kwast tegen het elastiek aan. Op deze manier is er minder kans dat er druppels op de grond terecht komen tijdens het verven.

2.       Plak de verfpot op een wegwerpbord. Dit zal een deel van de druppels opvangen.

3.       Doe een plastic zakje in een bakje. Door een elastiek aan de buitenkant van de bak, om de zak heen aan te brengen, blijft de zak zitten. Wanneer nu verf in de zak gedaan wordt, kan de verf na het schilderen gemakkelijk opgeruimd worden. Het zakje kan namelijk weggegooid worden en op de bak zitten geen verfresten.

4.       Maak een pot verf nooit dicht door met een hamer direct op de deksel te slaan. De verf kan uit de pot schieten en op de vloer of muur terecht komen. Wanneer je een deksel met een hamer dicht wilt tikken, leg dan een oude doek om de verfpot.

5.       Ook is het handig om een onder de deksel een stuk plastic folie te plaatsen, zodat de deksel er sneller af gaat. Er zullen namelijk minder snel verfresten vastkoeken aan de deksel en de randen van de verfpot.

De kwast en roller

6.       Kwasten kunnen na gebruik in een laagje wasverzachter geweekt worden, om te voorkomen dat de haren hard worden. Het zorgt direct voor een minder sterke verflucht.

7.       Een andere manier om de kwasten weer soepel te krijgen, is door ze te laten weken in azijn.

8.       Opgedroogde randjes van de roller kunnen weggeknipt worden. Hierdoor kan de roller langer gebruikt worden en zorg je er direct voor dat je netjes kan blijven werken.

Verven

9.       Bij het schilderen van een betonnen oppervlak is het belangrijk om het oppervlak eerst te in te wrijven met witte azijn. Dit zal er voor zorgen dat de verf voor een lange tijd aangebracht kan worden, zonder dat het afbrokkelt.

10.   Lippenbalsem en vaseline zijn perfecte hulpmiddelen bij het schilderen. Beide hulpmiddelen hebben namelijk de eigenschap dat gemakkelijk weggeveegd kan worden wanneer er overheen is geverfd. Bij het verven van een raamkozijn kan dit daarom op de randen van het glas gesmeerd worden.

11.   Gebruik een plastic tafelkleed op de vloer. Dit scheurt minder snel dan plastic folie en je staat ook nog eens stabieler.

12.   Wanneer je met een roller de muur verft, dan is het aan te raden dit telkens te doen door groot een ‘w’ patroon op de muur te schilderen. Dit zorgt overal voor een egale laag verf zonder strepen.   

Het eindresultaat

13.   Wanneer je klaar bent met verven kan het eindresultaat nog beter worden door met een papieren zak over de opgedroogde verf te wrijven.  

14.   Verwijderen van afplaktape is soms een frustrerende klus. Door met een föhn op het tape te blazen, zal het tape veel gemakkelijker los laten. Trek de tape zoveel mogelijk richting de muur toe. In onderstaand filmpje (vanaf 1:56 minuut) is duidelijk te zien hoe afplaktape na het schilderen verwijderd kan worden:

Vond je deze tips nuttig, of heb je zelf nog goede tips voor het verven? Laat deze hieronder gerust achter!

Een vakman inschakelen

Als het ondanks het bovenstaand advies nog niet wil lukken, kan het raadzaam zijn een expert in te schakelen. Plaats op werkspot geheel gratis en vrijblijvend een klus, en de vakmannen komen naar je toe!

Plaats een reactie

Share This