RVS aanrechtblad

Een RVS aanrechtblad is hittebestendig, vlekvrij, schoon en uitzonderlijk hygiënisch. Het materiaal wordt derhalve veel in restaurants toegepast, maar is ook terug te vinden in menig standaard keukenblok. Een standaard RVS aanrechtblad is meestal voorzien van het bekende geribbelde wafelprofiel, maar kan ook voorzien worden van afgeborsteld staal. Een nadeel van RVS is dat het wel een kras-gevoelig materiaal is, iets wat vooral in afgeborstelde oppervlakken snel zichtbaar is. RVS-bladen zijn worden meestal in één stuk geleverd, waarbij de lasnaden zijn weggeschuurd. De wasbak zit meestal keurig ingebouwd in het blad, wat de hygiëne ten goede komt. RVS aanrechtbladen kunnen in verschillende vormen geleverd worden, van rechte bladen tot hoekbladen tot L-vormige bladen.

Voor het droog schoonmaken van een RVS keukenblad, kunt u het beste gebruik maken van een microvezeldoek. Is het blad nat, gebruik dan een zachte doek en een klein beetje wasmiddel. Voor het ruwere werk kunt u eventueel aan de haal met een schuurmiddel, maar ga hier niet te ruw mee om.

Voordelen

 • Onderhoud: een RVS-aanrechtblad is eenvoudig te onderhouden.
 • Hittebestendig: RVS kan hoge temperaturen weerstaan. Het plaatsen van een hete pan is dus geen probleem.
 • Vlekvrij: het is bijna onmogelijk een vlek te krijgen op een RVS keukenblad.
 • Hygiëne: omdat de bladen meestal uit één stuk bestaan, zijn er geen randen of naden waar zich stukjes afval en/of bacteriën kunnen nestelen.

Nadelen

 • Krasgevoelig: een aanrechtblad van RVS is zeer gevoelig voor krassen, die met name bij een geborsteld oppervlak zichtbaar zijn.
 • Uiterlijk: hoewel het schoon is, heeft een RVS -blad een industrieel en voor sommigen wellicht te ‘goedkoop’ uiterlijk.
 • Kringen en vingerafrukken: een watervlek die niet wordt weggeveegd kan op RVS een (makkelijk te verwijderen) kring achterlaten. Een RVS-blad pakt tevens vingerafdrukken op.

Als u tips nodig heeft om uw aanrechtsblad te reinigen, kijk dan eens op de pagina van poetsadvies.

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie het aanrechtblad.

Een vakman inschakelen

Als het ondanks het bovenstaand advies nog niet wil lukken, kan het raadzaam zijn een expert in te schakelen. Plaats op werkspot geheel gratis en vrijblijvend een klus, en de vakmannen komen naar je toe!

8 gedachten over “RVS aanrechtblad”

 1. je kan op div. soorten aanrechtbladen klikken om het een en ander over t blad te lezen, maar als je beton aanklikt krijg je t rvs aanrechtblad, en als je rvs aanklikt krijg je ook rvs, heft u info over het betonnen blad ?? we hebben er nl een maar worden gek v.d vlekken, hebben t al reeds 15x geinpregneerd !

  Beantwoorden
 2. Ik heb een RVS aanrechtblad en meteen in week 1 heb ik kringen van twee glazen prosecco. Is daar nog wat aan te doen? Tot nu toe heb ik alleen afwasmiddel, groene zeep en olie geprobeerd. Ze zijn minder geworden, maar zeker nog niet weg.

  Beantwoorden
 3. het is zoals dit artikel al zegt erg makkelijk om te onderhouden, maar het straalt zeker geen warmte uit. Een betere optie is een composieten blad, dat is nog best betaalbaar ondanks dat het een ietwat luxe uitstraling heeft

  Beantwoorden
 4. Mijn vraag is of een chromen keukenkraan te combineren is met een RVS keukenblad.
  Of is het in alle gevallen raadzamer voor een RVS kraan te kiezen?

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share This