Betonnen aanrechtblad

Beton is een constructiemateriaal dat dankzij de matte finish, mogelijkheden tot variatie en redelijk artistieke uitstraling snel in populariteit toeneemt. Hoewel beton niets meer is dan een cement met enkele toevoegingen, is er zeer goed mee te variëren. Mooie effecten kunnen verkregen worden door bijvoorbeeld gerecyclede glasscherven in de cement op te nemen. Dit geeft het uiteindelijke keukenblad een mozaiek-achtige look met mooie kleuren, die u grotendeels zelf kunt bepalen. Overige zaken die u kunt overwegen zijn munten of fossielen; de mogelijkheden zijn in principe eindeloos. Een betonnen aanrechtblad kan ook dusdanig gegoten worden, dat de wasbak al geïntegreerd is.

Hoewel mogelijk, wordt het sterk afgeraden een betonnen aanrechtblad zelf te gieten. Het beton voor een aanrechtblad is van andere samenstelling dan het beton dat u misschien in uw voortuin heeft liggen. Het is vele malen sterker en bevat allerlei toevoegingen om het zowel decoratieve als functionele karakter van een keukenblad te benadrukken. Daarnaast dient beton van een beschermlaag voorzien te worden, omdat het als poreus materiaal kwetsbaar is voor vlekken en vocht. Ook zuur (citroensap, azijn) kan het beton aantasten indien incorrect beschermd. Het is daarom aan te raden een professional in te schakelen indien u een aanrechtblad van beton wilt.

Voordelen

 • Matte finish: beton heeft een unieke matte finish.
 • Variatie: omdat beton gegoten wordt, kan een aanrechtblad met allerlei toevoegingen worden verrijkt. Ook qua vorm en kleur is beton veelzijdig.
 • Prijs: beton is, in verhouding tot natuurstenen als graniet en marmer, relatief goed te betalen.

Nadelen

 • Vlekgevoelig: beton is van nature poreus en dus vlekgevoelig. Het is ook gevoelig voor zuren.
 • Onderhoud: de beschermlaag (bij voorkeur één van epoxy) dient regelmatig te worden ververst, om het onderliggende materiaal te beschermen.
 • Hittebestendigheid: hoewel beton zelf hittebestendig is, kan het zijn dat de beschermlaag dit niet is. Informeer bij uw leverancier.

Video betonnen aanrechtblad

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie het aanrechtblad.

Een vakman inschakelen

Als het ondanks het bovenstaand advies nog niet wil lukken, kan het raadzaam zijn een expert in te schakelen. Plaats op werkspot geheel gratis en vrijblijvend een klus, en de vakmannen komen naar je toe!

31 gedachten over “Betonnen aanrechtblad”

 1. Aan de verkoop,
  ik ben keuken maker,een klant heeft mij gevraag of ik een gegoten aanrechtblad kon leveren.
  mij tel nr is 06 40529128.
  m. v. groet Lionel Rodriguez Directeur van de firma Alliance-R.

  Beantwoorden
 2. Ik had graag meer informatie ivm een keukenblad in
  beton.
  Ik wil graag een robuust uitzicht met een onderbouw
  voor 2 spoelbakken (heel strak en sober)
  Wat zijn de voor- en nadelen ?
  Wat is de kostprijs.
  Kan je de kleur grijs een beetje kiezen.

  Alvast bedankt en mvg.

  R. De Soomer

  Beantwoorden
 3. Beton kan erg mooi zijn als het in de juiste omgeving is toegepast, dus een strakke, no nonsense, bijna fabrieks achtig interieur. Daar past beton heel goed bij. Bij warmer ingerichte ruimtes kan je beter natuursteen gebruiken, of je wil echt gaan voor een warm – koud contrast in je interieur. Interessant artikel!

  Beantwoorden
 4. voor een aanrechtblad is beton zeker een mooi materiaal, maar mijn tip is wel, laat het door een vakman doen. Zelf doen is wel een uitdaging maar voor een glad eindresultaat kun je het best iemand ervoor laten komen die er ervaring mee heeft.

  Beantwoorden
 5. Beton heeft net als Terrazzo zijn eigen unieke uitstraling.

  geen enkel ander materiaal benaderd dit.
  Bij voldoende onderhoudt, houdt u het blad echt wel mooi. Als moet u wel van een robuust karakter houden.

  prijstechnisch is beton ook interessant, al vanad euro 249 per meter bij ons.

  Beantwoorden
 6. Of vanaf 30 per m2 bij de Hornbach.. Ik vind het zo belachelijk al die handelaren die wel even 249 euro per m2 durven te vragen voor een betonblad dat nog geen 20 euro kost. Ik vind het echt schandalig hoe mensen worden opgelicht. Het is geen marmer! Tuurlijk kunnen vakmensen het beter, maar de winst die er op gemaakt wordt vind ik schandalig.

  Beantwoorden
 7. Heeft Hornbach de betonplaten in z’n geheel of bedoel je hiermee dat je ze zelf moet maken??
  Wij wonen namelijk in het oosten van het land en hier is geen Hornbach in de buurt, maar voor dat geld rijd ik er wel heen….

  Beantwoorden
 8. Ik ben nog op zoek naar een goed(koop) bedrijf voor een betonnen werkblad. Weet iemand een goede? Tot nog toe offertes varierend tussen de 1200 en 1500 euro voor een rechte keuken met een stuk van 170 cm met uitsparing voor kraan en spoelbak (incl. tegelspoelbak) en nog een los stuk van 60 cm. Ook moet er een smetplint tegen de achterwand. Heb het gevoel dat het goedkoper kan, iemand suggesties/tips? Ben niet van plan zelf te gieten.

  M.v.g.

  Wieger

  Beantwoorden
 9. Hi,
  Op Curacao begonnen met onze eigen keuken te storten in wit beton. Sindsdien behoorlijk wat gemaakt. Altijd op locatie, altijd uniek, altijd in overeenstemming met de woning, altijd met veel plezier n.a.v. Het resultaat.

  Ontwerp, uitvoering, nazorg allemaal in 1 hand, en wil je besparen op de kosten?…..dan doen we het toch gewoon samen!!

  Hoor graag van je, Bik!

  Beantwoorden
 10. Malware is very Dangerous for your PC. it silently sneaks into your system and conducts a series of harmful activities inside the system. It changes all the internal configuration of the system. Additionally, it can block all the system security related program and open a loophole to invites other dangerous malware to put the system at high risk.

  For more details: Visit http://www.uninstallmalwareandvirus.com/
  http://blog.reimage.us.com/
  http://www.rimozionemalwares.com/
  http://www.commentdesinstallerunmalwarefr.com/
  http://www.hoenaarverwijderenvirus.com/

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share This