Reparatie vaatwasser

Een vaatwasser is een complex apparaat waar een hoop in mis kan gaan, maar voor lang niet alle problemen is het nodig een bedrijf in te schakelen. In deze gids bespreken we diverse problemen waar u tegenaan kunt lopen en wat u zélf aan deze problemen kunt doen.

Voorbereiding

Voordat u begint met een vaatwasser reparatie, is het wijs een aantal veiligheidsmaatregelen in acht te nemen:

 1. Trek de stekker uit het stopcontact en draai de kraan dicht voor u het apparaat loskoppelt.
 2. Werk niet vlak na een wascyclus aan het apparaat; sommige onderdelen kunnen nog verraderlijk heet zijn
 3. Kijk uit voor scherpe randjes aan metalen onderdelen. Vooral uw polsen lopen risico als u met uw hand een verticale hoek om moet.
 4. Zoek de handleiding van uw vaatwasser om de kijken waar alle onderdelen zich bevinden

Mogelijke problemen

De volgende lijst is een overzicht van mogelijke problemen met de vaatwasser en wat u kunt doen om deze op te lossen. Mocht u er na deze suggesties niet uitkomen, neem dan contact op met een bedrijf dat witgoed repareert.

De vaatwasser loopt niet leeg

Als er na de wascyclus een grote hoeveelheid water achterblijft in de vaatwasser, zit er ergens iets verstopt.

 1. Controleer eerst de gootsteen; de vaatwasser en wasbak delen meestal dezelfde afvoerpijp. Spoelt de wasbak niet goed door, schroef dan de afvoerpijp los en spoel deze goed door.
 2. Controleer de afvoerslang van de vaatwasser. Als deze platgevouwen, afgeklemd is of verstopt zit, geeft dit problemen. Spoel de slang goed uit of vervang deze (online te koop bij bol.com) als dat niet lukt.
 3. Controleer het afvoerfilter. Mogelijk zit dit verstopt met etensresten. Is dit het geval, spoel het filter dan goed door onder de kraan.
 4. Controleer tot slot de afvoerpomp. Het kan zijn dat deze verstopt zit, of niet meer werkt.

De vaatwasser loopt niet vol

Als de vaatwasser tijdens één of meerdere cycli van het programma niet volloopt, is er mogelijk een probleem met het vulventiel. Kijk in de handleiding van uw vaatwasser waar dit zich bevindt en reinig het grondig. Controleer eventueel met een voltmeter of het vulventiel wel spanning krijgt. Is dit niet het geval, dan is er waarschijnlijk een probleem met de overflow-sensor. Deze sensor, die aanwezig is om overstroming te voorkomen, kan bij een defect of viezigheid verkeerde waardes afgeven. Het gevolg is dat het vulventiel onterecht wordt afgesloten.

De vaatwasser loopt over

Als de vaatwasser overloopt, ligt dit meestal aan ofwel de vlotter in de niveaukamer, ofwel de vlotter in de spoelkamer (drijfschakelaar). We beginnen met de niveaukamer.

De niveaukamer; het rode gedeelde is de vlotter

U vindt de niveaukamer aan de buitenzijde (rechts of links) van de vaatwasser, direct naast het labyrint (groot plastic onderdeel met diverse kanalen). Is de vaatwasser ingebouwd, dan zult u deze helaas uit de behuizing moeten verwijderen voor toegang tot dit onderdeel.

Als de vlotter in de niveaukamer vast zit door vuil of kalk, zal de aanvoerpomp niet op tijd stoppen, wat tot gevolg kan hebben dat de vaatwasser overloopt. U kunt in dit geval de niveaukamer verwijderen en goed doorspoelen met warm tot heet water. Lukt dit niet, dan kunt u het beste de niveaukamer vervangen.

De drijfschakelaar

De tweede mogelijkheid is de vlotter in de spoelkamer, ook wel drijfschakelaar genoemd. Deze schakelaar zorgt ervoor dat de afvoerpomp wordt ingeschakeld bij een stijgend waterniveau; een defect kan voor overstroming zorgen.

 1. Wrik de vlotter met de hand los door deze een aantal keren op en neer te bewegen
 2. Zorg ervoor dat de vlotterkamer schoon is; vuil kan de schakelaar vastzetten. Trek de vlotter voorzichtig omhoog en inspecteer voor vuil.
 3. Controleer of de schakelaar bovenin de vlotter werkt. Beweeg de vlotter voorzichtig naar boven; hoort en voelt u een klik, dan werkt de schakelaar waarschijnlijk correct. Doet de schakelaar het niet, dan is deze mogelijk aan vervanging toe.

De deur van de vaatwasser lekt

Als er water uit de zijkant of onderkant van de vaatwasser komt, is het in de eerste plaats zaak om te controleren of de machine nog wel waterpas staat. Is dit niet het geval, controleer dan de monteerschroeven of pootjes en stel deze bij waar noodzakelijk.

Staat de machine waterpas, maar lekt deze nog steeds, dan is de kans groot dat de afdichting niet meer in goede staat verkeert. Controleer en reinig zowel het deurrubber als de sponning (kanaal waar het rubber in rust) voor vuil en scheuren.

Vervang zonodig het deurrubber door het uit de sponning te trekken en een nieuw rubber te plaatsen. Om te garanderen dat de nieuwe afdichting waterdicht is, is het wel van groot belang dat u de sponning goed reinigt en laat uitdrogen.

De vaatwasser draait niet

De eerste logische stap hier is het controleren van de stroomtoevoer; zijn er geen zekeringen doorgeslagen, is de bekabeling in orde en deugt het stopcontact wel? Zijn er geen problemen met de stroomtoevoer, dan kunt u een aantal andere oorzaken nalopen:

 • De deur sluit niet: de meeste vaatwassers gaan automatisch uit bij een open deur, dus als de deur niet goed sluit, is de kans aanwezig dat de vaatwasser onterecht stopt. Controleer of de deur goed dichtvalt en of er geen onderdelen in het sluitmechanisme vast zitten.
 • Het deurslot is defect: het deurslot bevat een sensor die dichtvalt als de deur gesloten is. Deugt deze sensor niet, dan zal de machine niet starten en zult u het slot moeten vervangen. Het deurslot bevindt zich in het paneel in de binnenzijde van de deur.
 • Defecte relais: een washmachine gebruikt diverse relais om stroomtoeveer aan- en af te schakelen. Een defect in één van deze relais kan voorkomen dat de machine start. U kunt de relais individueel testen met een multimeter, maar u kunt dit beter overlaten aan een vakman.
 • Defecte pomp: hoort u een brommend geluid (druk eventueel uw oor tegen de deur), dan kan het zijn dat de afvoerpomp defect is. Kijk in de handleiding waar deze zich bevindt en vervang.

Werkt niets, dan kan het best zijn dat de printplaat defect is. In dit geval raden wij u aan een vakman in te schakelen, danwel een beroep te doen op uw garantie.

Het water warmt niet op

Vaatwassers worden meestal aangesloten op koud water; het verwamen gebeurt binnen de machine zelf. Wil het water niet opwarmen, dan kan dit aan eental zaken liggen:

 • Defect verwarmingselement: als het verwarmingselement ernstig verkalkt is, kan het zijn werk niet meer goed doen. U kunt proberen een ontkalkingsmiddel of een kopje schoonmaakazijn te gebruiken. Werkt dit niet, dan kan het zijn dat u het onderdeel moet vervangen. Controleer wel eerst de overige onderdelen alvorens u dit doet.
 • Defecte thermostaat: de thermostaat ‘vertelt’ de vaatwasser wanneer het verwarmingselement aan of uit moet. De thermostaat is niet altijd makkelijk te bereiken, en bevindt zich meestal onderaan de vaatwasser. Test de thermostaat met een multimeter en een hete lamp.
 • Verstopte warmtewisselaar: het is goed mogelijk dat de warmtewisselaar verstopt zit. Dit onderdeel, wat ook wel het labyrint genoemd wordt, kan verstopt raken met vuil. Hierdoor kan het zijn dat het water niet meer goed opwarmt. U kunt het labyrint uitspoelen danwel vervangen.

Producttip

Wpro Magnetische Ontkalker

Deze magnetische ontkalker plaatst u tussen de kraan en de vaatwasser. Het tussenstuk magnetiseert de kalk en zorgt ervoor dat het niet meer in de machine neerslaat.

Koop bij bol.com

De vaat wordt niet schoon

Als de vaat vuil blijft, zijn er drie hoofdoorzaken:

 • Verstopte sproeiarmen: één van de grootste boosdoeners bij het verstopt raken van de sproeigaten is kalk. Om kalkgroei te remmen, kunt u af en toe de vaatwasser een leeg programma laten draaien met wat onthardingszout.
 • Het filter is verstopt: haal het filter uit de machine en spoel het goed door. Overweeg eventueel een nieuw filter aan te schaffen. Om problemen te voorkomen, kunt u het beste de vaat even grof afspoelen voor u deze in de machine plaatst
 • Zeepbakje springt niet open: controleer na het programma het zeepbakje. Is dit niet open gesprongen, dan kan het zijn dat het zeepbakje aan vervanging toe is. Controleer het bakje handmatig; gaat het niet of moeilijk open, dan is het bakje aan vervanging toe. Werkt het zeepbakje zelf nog prima, dan kan het een defect aan de printplaat is. U kunt dit beter aan een vakman overlaten. Plaats in de tussentijd tabletten in het bestekmandje voor een schone vaat.

Onderdelen aanschaffen

Heeft u de vaatwasser onderzocht en is één of meerdere onderdelen aan vervanging toe, dan is het van belang dat u in de handleiding goed nagaat welk onderdeel u nodig heeft. Ieder onderdeel heeft een uniek nummer, dat in de handleiding vermeld hoort te staan. Is dit niet het geval, neem dan contact op met de fabrikant.

Een vakman inschakelen

Als het ondanks het bovenstaand advies nog niet wil lukken, kan het raadzaam zijn een expert in te schakelen. Plaats op werkspot geheel gratis en vrijblijvend een klus, en de vakmannen komen naar je toe!

267 gedachten over “Reparatie vaatwasser”

 1. Maar wat nu als de vaatwasser wél vol loopt, maar vervolgens niet gaat draaien? Dat probleem heb ik momenteel met m’n vaatwasser. Het zal, gelet op bovenstaande dan niet aan het vulventiel of de stroomtoevoer liggen. Overigens is de vaatwasser wel meeverhuisd. Bij het opnieuw aansluiten ontstond dit probleem. Iemand een oplossing? Dank!

  Beantwoorden
 2. Mike,
  Ik heb een keer meegemaakt dat de verhuizers de afvoerslang hadden dichtgeplakt voor het vervoer. Tijdens het aansluiten had ik dat niet in de gaten en heb de afvoerslang direct in de afvoer gestopt. Water bleef in de machine… Zou zomaar kunnen.
  Succes,

  Beantwoorden
 3. hoi
  mijn vrijstaande vaatwasser staat ca. 0.8 m naast het aanrecht. de afvoer bevindt zich in het middelste keukenkastje (van 3) op de aldaar
  aanwezige syphon zitten 2 wartels waarvan ik vermoed dat ze bedoeld zijn om een vaatwasser op aan te sluiten. de afvoerslang die aan mijn vaatwasser zit zou dan verlengd moeten worden met een slang van minimaal 2 meter lang met aan één zijde een wartelaansluiting.

  mijn vraag is: bestaat er een dergelijke slang en indien ja waar zijn deze te verkrijgen?

  Beantwoorden
 4. Hallo, het lijkt wel of mijn vaatwasser geen water meer toegevoerd krijgt. Als ik de machine aanzet en een programma indruk krijg ik een andere tijd dan de normale tijd die de machine nodig heeft. Ook kan ik geen tijd meer instellen wanneer ik de vaatwasser op een bepaalde tijd wil laten draaien. Bij het inschakelen van de machine hoor ik wel een brommend geluid(naar ik aanneem de pomp)maar hoor geen water stromen. Heeft iemand hier een passend antwoord op.
  Bij voorbaat mijn dank, Marcel

  Beantwoorden
 5. Als ik me vaatwasser aanzet springen de stoppen en heb ik nergens geen stroom?
  En er staat dan niks anders op die groep aan? Weet iemand hoe dat komt?

  Beantwoorden
 6. hallo,

  Het probleem is dat het programma niet wordt afgewerkt. Halverwege stopt het. Zet je de knop iets verder dan maakt die het wel af.
  Of doet er de hele nacht over. ????????????

  Beantwoorden
 7. mijn bosch vaatwasser pompt het tweede gedeelte van het programma niet (krijgt niet genoeg water verder alls al gecontroleerd en schoongemaakt ) waarschijnlijk is het labyrint vuil ??!! hoe maak ik dat schoon en hoe krijg ik dat los ?/

  Beantwoorden
 8. Mijn vaatwasser een ATAG 7 jaar oud geeft geen warm water. Het verwarmingselement is nagekeken en deze wordt wel warm. Nu verwachten wij zelf dat het te maken heeft met de computer (printplaat). Kunnen wij dit zelf ook repareren of is dit echt werk voor professionals? Helaas, worden de kosten hierdoor wel erg duur. Begrijp ook dat ze geld moeten verdienen maar is er dan niet iemand die het goedkoper kan doen? Verwachting is namelijk 300 euro.

  Beantwoorden
 9. Mijn vaatwasser verliest wel de vaatwastablet,maar deze lost niet op en aan het einde van het programma,ligt ie half opgelost op de bodem van de vaatwasser.
  Weet iemand wat dat zou kunnen zijn?Hij geeft wel warm water.

  Beantwoorden
 10. mijn probleem is dat alle glazen vies uit de vaatwasser komen. er zit een bruin laagje aan de binnen en buitenkant. de rest van de vaat is wel schoon. ik heb al glansspoelmiddel en zout aangevuld. desondanks blijft het probleem. ook bij het afdraaien van een ander programma. weet u misschien waar dit aan kan liggen??

  Beantwoorden
 11. hoi ik heb een Bosch vaatwasser en die geeft maar heel weinig water het komt alleen uit de onderste sproeiarm met heel weinig druk ik heb alles gecontroleerd en de sproeiarmen zijn niet verstopt of iets anders. Ik hoor wel een raar geluid wie weet wat het kan zijn????? alvast bedankt.

  Beantwoorden
 12. Ik heb een LG vaatwasser,deze geeft na een tijdje hewerkt te hebben een foutcode HE
  dit zou volgens de handleiding wijzen op een
  probleem in het verwarmings circuit.
  bij nazicht blijkt echter dat het verwarmingselement niet defect is.
  weet iemand raad hiermee
  Dank voor uw reaktie

  Beantwoorden
 13. OPLOSSING ALLEEN KOUD WATER WASSEN!
  Ik heb op internet gevonden hoe je dit kan oplossen.

  AEG FAVORIT VAATWASSER:

  In de deur zit een printplaat.
  die moet je er uithalen, en op de achterkant van de printplaat vind je dat 1 van de soldeer verbindingen door gebrand is en geen connectie meer maakt met de printplaat.

  Ff solderen en hoppa, hij wast weer warm.

  Instructies demonteren deur en locatie printplaat:

  1.vaatwasser deur openen.
  2. schroeven uit draaien (niet helemaal tot onderaan anders flikkert de deur eruit)
  3.bovenste gedeelte van de deur kan je nu los bewegen.
  4. aan de rechterkant van de vaatwasser deur,waar het schermpje en knoppen zitten vind je aan de binnen kant een wit kastje die vast geklikt zit.
  5. haal dit kastje eruit en zorg dat je eerst de stekkertjes en gaten markeert met cijfers voor je ze er uit trekt.
  6.haal de stekkers los.
  7.wit doosje uithalen.
  8. haal de printplaat voorzichtig los uit het doosje, PAS OP! niet de kant waar de knoppen zitten maar de andere kant!
  9.aan de achterkant van de printplaat vind je overduidelijk een doorgebrande connectie waar nu geen soldeer (tin)meer zit.
  10. ff nieuwe soldeer connectie maken, tin goed door laten vloeien.
  11. klaar, nu weer inbouwen.

  PS. ik moet erbij zeggen dat bij mij de klacht terug is gekomen, en ik meerdere malen opnieuw gesoldeerd heb, nu werkt het niet meer en is er waarschijnlijk ondertussen iets anders aan de hand.. (toch raar dat het wel werkte) maar probeer het!
  Groeten Michal

  Beantwoorden
 14. Goeiedag, wij hebben een siemens SL64560EU/17 en hebben het volgende probleem: als wij de vw aanzetten en een programma kiezen dan branden er 2 kleine streepjes in het display en doet dan niets. Nu doet het reset programma het wel (vw krijgt water, wordt warm en voert het water goed af).
  Nu he ik de vw los gehad en geen slange verstopt of iets vreemds gezien. Ook de module(printplaat) eruit gehad en ook daarop geen donkere plekken of losse contacten. Is er iemand die hetzelfde heeft gehad of is er iemand die weet hoe dit te verhelpen.
  Alvast bedankt voor de hulp.

  Beantwoorden
 15. Hallo,we hebben een Pelgrims vaatwasser type GVW555RVS/PO1 en we hebben klein probleem.
  Als we het aanzetten en de programma kiezen gaat de machine draaien en dan begint ie dan te piepen en dan doet hij het niet meer.
  Is er iemand die weet wat je hiermee moet doen ?
  Alvast bedankt…

  Beantwoorden
 16. Ik heb een probleem met mijn vaatwasser, als ik hem aan zet blijft hij alleen zoemen. de dag voor dat die dat deed lekte die een beetje. is er iemand die misschien weet hoe dit opgelost kan worden? Alvast Bedankt.

  Beantwoorden
 17. Mijn ariston vaatwasser LFT 228, maakt een zoemend geluid, dan geeft hij 1 piep toon en een fout code 7 door, deze code staat niet in het boekje bij storingen en oplossingen.
  Mijn vaatwasser zoemt en verders doet ie niets.
  Hoe kan ik dit verhelpen, alvast bedankt.

  vriendelijke groet
  M

  Beantwoorden
 18. Hallo,

  Misschien een heel domme vraag, maar hoe bouw ik mijn pelgrim vaatwasser uit? Ik heb een huis gekocht waarin een vaarwasser is ingebouwd onder het aanrecht. Nu lekt de slang en wil ik een nieuwe slang erop zetten, maar ik krijg de vaatwasser er niet uit. Ik heb diverse schroeven geprobeerd maar dat ding is niet te bewegen. Graag advies en bij voorbaat hartelijk dank.

  Thea van Hoorne

  Beantwoorden
 19. HE DW8239EHWH vaatwasser
  is het type vaatwasser die wij nu sinds jaren met plezier gebruiken. Echter is bij de laatste wasbeurt, mogelijk wasmiddel(kleding) in het apparaat gekomen en kwam er heel schuim aan de onderzijde vrij van het apparaat met veel water.

  Na dit droog gemaakt te hebben zijn we de machine aan het proberen gegaan en hebben we hem doorgespoeld met koud water zoals de handleiding aan gaf.
  Nu blijkt het echter zo te zijn dat de 4 lampjes knipperen en de pomp blijft draaien. Kan dit door de overstroming veroorzaakt zijn?
  En hoe kunnen we dit oplossen?

  Beantwoorden
 20. Onze vaatwasmachine doet het heel redelijk, alleen is in het onderste rek regelmatig het achterste deel van de vaat nog vies. Wie weet wat er aan te doen zou zijn? Gewoon dat deel niet vullen met vaat?

  Beantwoorden
 21. Ook wij hadden een probleem met onze AEG FAVORIT VAATWASSER type 40850 nieuw gekocht in 2004:
  WATER WORDT NIET WARM
  reeds eerder geplaatst door Michal d.d.
  8 juni 2010 j.l.: exact dit gedaan probleem opgelost!
  Nogmaals zijn verhaal:

  OPLOSSING ALLEEN KOUD WATER WASSEN!
  Ik heb op internet gevonden hoe je dit kan oplossen.

  AEG FAVORIT VAATWASSER:

  In de deur zit een printplaat.
  die moet je er uithalen, en op de achterkant van de printplaat vind je dat 1 van de soldeer verbindingen door gebrand is en geen connectie meer maakt met de printplaat.

  Ff solderen en hoppa, hij wast weer warm.

  Instructies demonteren deur en locatie printplaat:

  1.vaatwasser deur openen.
  2. schroeven uit draaien (niet helemaal tot onderaan anders flikkert de deur eruit)
  3.bovenste gedeelte van de deur kan je nu los bewegen.
  4. aan de rechterkant van de vaatwasser deur,waar het schermpje en knoppen zitten vind je aan de binnen kant een wit kastje die vast geklikt zit.
  5. haal dit kastje eruit en zorg dat je eerst de stekkertjes en gaten markeert met cijfers voor je ze er uit trekt.
  6.haal de stekkers los.
  7.wit doosje uithalen.
  8. haal de printplaat voorzichtig los uit het doosje, PAS OP! niet de kant waar de knoppen zitten maar de andere kant!
  9.aan de achterkant van de printplaat vind je overduidelijk een doorgebrande connectie waar nu geen soldeer (tin)meer zit.
  10. ff nieuwe soldeer connectie maken, tin goed door laten vloeien.
  11. klaar, nu weer inbouwen.

  PS. ik moet erbij zeggen dat bij mij de klacht terug is gekomen, en ik meerdere malen opnieuw gesoldeerd heb, nu werkt het niet meer en is er waarschijnlijk ondertussen iets anders aan de hand.. (toch raar dat het wel werkte) maar probeer het!
  Groeten Michal

  Beantwoorden
 22. vaatwasser ariston LSE 830 SE ,ER KOMT BRUIN WATER UIT DE BOVENSTE SPROEIARM EN DE VAAT WORD OOK NIET SCHOON ,KUNT U HIERVOOR EEN OPLOSSING GEVEN ?
  MET. VR . JGG GROOT

  Beantwoorden
 23. Mijn vaatwasser AEG FAVORITE 44080vi heeft een storing waarbij steeds 3 piepjes te horen zijn. Volgens de handleiding is het beveiligingssysteem tegen wateroverlast in werking getreden. Wat kan de oorzaak zijn en kan ik zelf daar iets aan doen?

  Beantwoorden
 24. Als ik de vaatwasser start hoor ik water borrelen terwijl het programma knop verder draait en dan komt deze op een punt dat de vaatwasser iets moet doen (ik vermoed water geven) maar dan hoor ik alleen een gebrom en ieder keer 2 tikken. Als ik de stopknop dan indruk en de vaatwasser open maak is de binnenkant droog. Wat zou het kunnen zijn? Het gaat om een Atag vaatwasser model VA3.J5U.

  Beantwoorden
 25. Hallo,

  Heb een vraag, hoe komt het dat het water
  niet heet wordt. Na ellelang draaien wel iets, maar niet geboeg. Het programma blijft
  naar aanleiding hiervan hangen.

  Kalkafzetting zal wel een reden zijn. Heb
  apparaat laten weken met schoonmaakazijn en met soda.
  Nu vul ik hem maar met warm water uit de
  kraan, zodat de vaat schoon wordt, maar moet
  dan wel na verloop van tijd de reghelknop een\tandje verder zetten

  Beantwoorden
 26. de deur van onze vaatwasser baucknecht sluit slecht af sinds korte tijd, ook lijkt het of de veren die de deur bij het opendoen moeten afremmen, losgekomen zijn want de deur valt nu helemaal open, heeft iemand hier een oplossing voor, bedankt alvast

  Beantwoorden
 27. Spoed spoed ,wie kan me helpen? ik heb een restaurant en onze vaatwassenmachine is kapot, ik had 2 reperateurs die kwamen en keken, maar ze herkende de merk niet en konden niets doen.
  Onze merk is classiqe hydro 857 wie kan me helpen bel 0642235341

  Beantwoorden
 28. SL 64560eu/17 foutcode F
  Dag, onze vaatwasser van Siemens gaf na een nacht draaien de code F aan (ipv 0 van einde programma); na reset leek hij nog 44min te moeten draaien. De pomp pomt door, ook met deur open, terwijl er geen water in staat (vw en servies was kurkdroog), wat kan er aan de hand zijn?

  Beantwoorden
 29. Siemens SL15N1S
  Werkte tot vorige week prima; nu wordt de vaat niet meer schoon… Het lijkt alsof de onderste sproeier niet draait, de bovenste duidelijk wel.
  Wat zou het kunnen zijn en wat kan ik doen?

  Beantwoorden
 30. Kun je een vaatwasser ook resetten.
  Nadat er water in is blijven staan werken de knoppen namelijk niet meer. De vaatwasser kan wel aan- en uit worden gezet maar verder niet.

  Beantwoorden
 31. hallo ik heb een indesit IDL 500 vaatwasser 2de hands gekocht, was maar 1,5 jaar oud maar nu is het volgende het bakje van de zeep gaat niet open, hij wordt niet warm en droogt niet pff heb ik weer. Heeft iemand een idee wat het kan zijn, als ie draait dan blijft het lampje knipperen van drogen maar hij gaat niet verder. HELP HELP

  Beantwoorden
 32. Ik heb een Zanussi vaatwasser en het deurslot klikt niet meer vast. Hij wast nog wel. Het lijkt alsof de pal in het deurslot niet meer naar boven komt. Wie weet of ik dit zelf kan verhelpen?

  Beantwoorden
 33. Ik heb een Atag vaatwasser, type VA6011ETUU, deze neemt eerst geen water na het starten, wel water afpompen. Hierna de waterslang losgemaakt van de kraan en hierna weer aangesloten. Nu werkt de vaatwasser wel.
  Het lijkt of er ergens in de vaatwasser een beveiliging is ingeschakeld en na het afnemen van de waterdruk weer ingeschakeld.
  Is het labyrinth vuil? Hoe maak je dit schoon? Geen tip in gebruikersdocument van Atag.

  Beantwoorden
 34. In mijn Bosch vaatwasser SGV46A03EU/40 gaat mijn zeepbakje niet meer open. Ik kan het blokje er wel los in doen maar als het bakje niet open gaat werkt ook de spoelglans niet dus blijft de vaat ook nat. HELP HELP.

  Beantwoorden
 35. Ik heb een miele vaatwasser waarvan de pomp kapot was. Deze heb ik vervangen en pomp deze weer alleen krijgt ik geen aanvoer van water. Nu zit er een elektronische afsluiter op de aanvoerslang deze gaat niet open als ik de vaatwasser aanzet. ik heb gemeten en de afsluitklep wordt aangestuurd met 12V. Heeft iemand een idee wat er kapot is?

  Beantwoorden
 36. Hallo iedereen,

  ik heb een Bosch vaatwasser in een bestaande keuken in een huurhuis.
  Het precieze type van de vaatwasser weet ik niet.
  de vaatwasser leek te gaan opstarten,echter ik hoorde alleen onderin wat geluid van water t.h.v. het filter/zeef.
  resetten hielp niet,en het maakte ook niet uit welk programma ik indrukte.
  Ik heb ontdekt dat de electr. afsluiter op de toevoerslang niet meer werkte,dit heb ik als volgt opgelost;
  bij dit type afsluiter zie je,als je de afsluiter van de kraan afdraait,een rood dopje zitten met een rubbertje erop.
  Dit dopje heb ik eruit gehaald(de afsluiter gesaboteerd dus)
  nu werkt de vaatwasser weer gewoon.
  de afsluiter dus niet meer,maar voor mij niet boeiend want het is een huurhuis en de verhuurder doet er helemaal niets aan qua reparaties waardoor ik alles zelf moet doen.,

  enfin,dit is een tip die je ook alleen kunt ebruiken om de afsluiter te testen.

  mvg

  Beantwoorden
 37. Mijn siemens vaatwasser SL65560eu/19 spoelt wel, maar daarna vult de machine zich niet met water. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn en wat ik er aan zou kunnen doen?

  Beantwoorden
 38. Ook wij hadden een probleem met onze AEG Favorit vaatwasser type 40650

  Het water wordt opeens niet meer warm.

  De oplossing zoals reeds eerder geplaatst door Michal d.d.
  8 juni 2010 j.l lost het probleem inderdaad op.

  Nogmaals zijn stappenplan:

  AEG FAVORIT VAATWASSER (i.i.g type:40850,40650)

  In de deur zit een printplaat.
  die moet je er uithalen, en op de achterkant van de printplaat vind je dat 1 van de soldeer verbindingen door gebrand is en geen connectie meer maakt met de printplaat.

  Ff solderen en hoppa, hij wast weer warm.

  Instructies demonteren deur en locatie printplaat:

  1.vaatwasser deur openen.
  2. schroeven uit draaien (niet helemaal tot onderaan anders flikkert de deur eruit)
  3.bovenste gedeelte van de deur kan je nu los bewegen.
  4. aan de rechterkant van de vaatwasser deur,waar het schermpje en knoppen zitten vind je aan de binnen kant een wit kastje die vast geklikt zit.
  5. haal dit kastje eruit en zorg dat je eerst de stekkertjes en gaten markeert met cijfers voor je ze er uit trekt.
  6.haal de stekkers los.
  7.wit doosje uithalen.
  8. haal de printplaat voorzichtig los uit het doosje, PAS OP! niet de kant waar de knoppen zitten maar de andere kant!
  9.aan de achterkant van de printplaat vind je overduidelijk een doorgebrande connectie waar nu geen soldeer (tin)meer zit.
  10. ff nieuwe soldeer connectie maken, tin goed door laten vloeien.
  11. klaar, nu weer inbouwen.

  Bij Michal werkte het maar tijdelijk, mocht het weer fout gaan plaatst ik wel weer een berichtje.

  Dit probleem lijkt wel veel op een fabricagefout vanuit AEG overigens.

  Beantwoorden
 39. Ik heb een probleem met het programmaknopje van mijn Whirlpool (Ikea)-vaatwasser. Hoe hard of zacht ik er ook op druk, hij springt niet op een ander programma. Helaas staat ie nu op ‘spoelen’, en dat programma draait ie ook wel maar daar krijg je de boel niet mee schoon.

  De Ikea-klantenservice vertelde mij dat ik in ieder geval € 106,— voorrijkosten kwijt zou zijn + alles wat er nog aan materiaal bovenop komt. Ik heb zelf het idee dat dit toch op een simpelere/goedkopere manier op te lossen is. Iemand suggesties?

  Beantwoorden
 40. Hallo,
  Ik heb een ATAG RVS vaatwasser en maar twee van de 4 knopjes kan ik indrukken zodat het programma aan gaat. De andere twee (buitenste twee) willen niet meer ingedrukt worden. Hoe kan ik dit verhelpen?? Ik heb al geprobeerd ze schoon te maken, maar ik kom er niet bij.

  Bedankt!

  Beantwoorden
 41. Hallo,
  ik heb hierboven al een aantal keer mijn probleem gezien: mijn AEG Öko Favoriet machine loopt wel vol en pompt aan en af, maar spoelt niet (de beide armen draaien helemaal niet).
  Helaas heb ik nog nergens een oplossing gezien behalve de afvoerbuis checken maar dat was het probleem niet.. heeft iemand een suggestie of mogelijke oplossing?
  Alvast dank! Hanneke

  Beantwoorden
 42. goedenmiddag ik heb een vraagje ik heb een wirlpool vaatwasser adp4307 hij krijg water hij wordt warm hij pomp af MAAR PAK het progamma niet kan iemand mij vertellen wat het probleem kan zijn bvd

  Beantwoorden
 43. Ik heb een Bosch vaatwasser type Logixx automatic. Het probleem is dat de vaat niet goed schoon wordt. Het lijkt alsof het spoelwater niet goed wordt weggepompt. Ik zou graag in het bezit komen van een service-handleiding. Bij Ma’s service heb ik gevraagd of zij een service-handleiding hebben maar zij zeggen dat daar erg moeilijk aan is te komen en dat die boeken zeer duur zijn. Maar een service-handleiding zou toch ergens op internet te vinden moeten zijn. En ik denk dat de enige manier om goed zelf te kunnen bepalen wat je kunt doen en wat je wel of niet kunt losschroeven is met een service-handleiding erbij. Wie helpt mij hieraan.

  groet,
  Henk Jan Meilink

  Beantwoorden
 44. Ik heb een Siemens vaatmachine.

  De duurtijd van een afwasbeurt duurt veel te lang (ongeveer 3 uur). Hoe kan ik dit aanpassen. Vroeger deed hij dit niet!!

  Bovendien heeft de afwas een witaanslag.

  Als ik zout bijvul dan krijg ik soms onmiddellijk opnieuw de melding dat er een zouttekort is. Soms moet ik 3 tot 4 keer (voorgevulde dozen) aanvullen.

  Alvast bedankt

  natasha

  Beantwoorden
 45. Ik heb een Bosh vaatwasser SGS4009-13: En heb al enkele prblomen gehad met de watertoevoer (aquastop) en/of het afpompen. Buiten het klassieke reinigen van de filters in de toevoerdarmen en de filters voor de pomp, heb ik mij tot nog toe steeds kunnen redden door het volgende te doen:

  Trek de stekker uit het stopcontact.
  Leg de machine plat op zijn deurzijde. Laat enkele minuten liggen…dus heb je rustig de tijd om het water op te dweilen.
  Machine terug rechtzetten en de stekker in steken: De machine werkt terug.
  Door het water op deze wijze te laten weglopen, komen de vlotter en/of afsluitklep terug vrij in hun normale stand.
  Veel succes!

  Beantwoorden
 46. ik heb een pelgrim gvw 710
  de pomp lekte heb ik vernieuwd werkt weer goed.
  nu start ik de machine komt er water via de de onderzijde van de deur .
  dat gebeurt maar een paar seconden per was beurt.
  maar geeft wel veel over last .je ziet het water onder in de deur prutelen
  wie kan mij verder helpen

  Beantwoorden
 47. Ik heb nu al enkele jaren een DW8239EHWH Vaatwasser van HE. In de eerste jaren deed dit apparaat het naar behoren maar het afgelopen jaar vertoond hij een aantal kuren. Eerst pompte hij niet goed af waardoor het water nog in de vaatwasser zat bij het openen. Later draaide hij het afwas-programma nog maar voor de helft waardoor de afwas er niet schoon meer uit kwam. En nu heb ik het volgende probleem:

  Bij het starten van het programma pompt hij eerst al het resterende water uit de machine, daarna beging hij 2 seconden met de water toevoer maar slaat daarna af.

  Ik vermoed dat het probleem bij de aquastop ligt. Deze verhinderd dat het water naar binnen komt. Ik heb het apparaat open geschroefd en verschillende onderdelen nagekeken. Ook heb ik de bedrading nagekeken.

  Moet ik de aquastop vervangen? of kan het ergens anders aan liggen?

  Beantwoorden
 48. Ik heb een Candy CDI 1012 vaatwasser en hij maakt het programma niet af. Het water liep niet weg, dus allereerst afvoer nagekeken. Lijkt niks mee aan de hand. De pomp lijkt het ook te doen, want bij een nieuw programma aan te zetten begint hij met afpompen.

  Wat kan dit zijn?

  Beantwoorden
 49. Ik wil gebruiker Michal bijzonder bedanken voor zijn tip! Onze Zanussi vaatwasser (bouwjaar 2005) gaf ineens geen warm water meer en dat 3 maanden NA afloop garantie. Heel frustrerend. Een kennis met verstand van zaken had de bedrading en onderdelen nagelopen, maar alles bleek intact. Hij stelde vast dat het “ergens op de printplaat” moest zitten en dat was niet zijn expertise. Een bedrijf dat we belden voor een nieuwe printplaat kon deze leveren voor 269 euro inclusief montage, maar zonder garantie. Dat vond ik nogal een fors bedrag. Een nieuwe kopen dan maar? Helaas hadden we daar geen budget voor. Dus voorlopig maar weer aan de afwas.

  Tot gisteravond, toen ik de tip van Michal las. Ik bouwde de printplaat uit en constateerde precies wat hij omschreef; 1 contact, met roetuitslag eromheen, zat los. Het was het contact van de 220v AC/DC converter (wit blokje). Soldeerbout geleend bij mijn neef, plekje vetvrij gewreven, paar drupjes tin erop en voila: alles werkt weer.

  SUPER! Nogmaals heel erg bedankt Michal!!!

  Beantwoorden
 50. Beste allemaal,
  Ik heb een Siemens vaatwasmachine. Ong. 5 jaar oud. Warmwaterprogramma slaat hij over. Hij wast alleen met koud water af. Waar ligt het aan?
  Ik zal zeer dankbaar zijn voor Uw hulp en event. tips en waar kan ik een goede reparatiebedrijf vinden?

  Beantwoorden
 51. hallo kan iemand mij de oplossing vertellen.
  ik heb een bauknecht gsip 6527 sw.
  het begon ermee dat hij het halve programma draaide en dan op f 7 sprong na een paar keer recetten draaide hij het hele programma,water pakken warm worden en weg pompen alleen wast hij niet.
  wie weet wat dat kan zijn ????

  Beantwoorden
 52. Onze siemens lekt opeens. Niet uit de slang, maar van onder ergens. Hij is 4 jaar oud en we spoelen alles van tevoren altijd goed af. En dat het van onder komt is raar. Wie weet wat dat is?

  bedankt!

  Beantwoorden
 53. Hallo,

  Bosch vaatwasser SGV55 blijft alleen maar pompen en komt daar niet meer uit.
  Ook als je de deur opentrekt blijft hij gewoon doorpompen.
  Ieder programma dat je instel blijft hij alleen maar pompen.
  Heb toevoer naar de pomp schoongemaakt maar maakt niets uit.
  Wat kan dat zijn?

  Groet,

  Mart

  Beantwoorden
 54. Mart en Ron,
  Ik had dit probleem ook en na wat zoekwerk bleek dat de lekbak volstaat.
  Op dit punt treed de aquastop in en gaat de machine pompen.
  Oplossing: lekbak leegmaken.
  Wat de lekkage veroorzaakt blijft de vraag.

  Beantwoorden
 55. Mijn vaatwasser AEG FAVORITE 44080vi heeft een storing waarbij steeds 3 piepjes te horen zijn. Volgens de handleiding is het beveiligingssysteem tegen wateroverlast in werking getreden. Wat kan de oorzaak zijn en kan ik zelf daar iets aan doen?

  bedankt alvast !

  Beantwoorden
 56. Hallo allen,

  Mijn Ikea Vaatwasser (Whirlpool, nummer kan ik niet vinden het is er 1 van rond het jaar 2004)
  stopt niet meer na het eindigen van een programma. Hij blijft dus maar draaien en constant het hele programma aflopen.

  Beantwoorden
 57. Wij hebben een bosch logixx sgs 0915.
  Na starten loopt er water in en hij start niet op en binnen 1 minuut ruiken we een soort schroei/brand lucht (klappertjes pistool lucht).
  Hij pompt het water wel weer weg na het programma te hebben afgebroken.
  Ook hebben we al een aantal keer gehad dat de aardlekschakelaar eruit lag nadat de vaatwasser gedraaid had.
  Weet iemand wat dit kan zijn en of en hoe we dit zelf kunnen repareren?
  bvd

  Beantwoorden
 58. Streur, doet die van mij ook, dan zit er vuil-viezigheid in de pomp, maken we de pomp schoon, draait het programma ook weer alles.

  Wie weet hoe je kunt voorkomen dat er viezigheid in de pomp komt=

  Beantwoorden
 59. De vaat uit mijn vaatwasser (een Bosch)heeft vaak een bruin korrelige aanslag (lijkt net zand)erop vast gekoekt. Wat is het en wat kan ik er aan doen?

  Ook zit er regelmatig een witte waas over het glaswerk en voelt het ruw aan. Wat kan dat zijn? Ik gebruik blokjes van alle merken en bij allemaal heb ik het.

  Wie weet wat meer?

  Beantwoorden
 60. HELP!!
  De deur van onze vaatwasser AEG öko_favorit gaat ineens niet meer open???
  De vaat is altijd schoon en verder nooit problemen en nu ineens dit…
  Heeft iemand een idee hoe ik de deur van deze inbouw vaatwasser open krijg???

  Beantwoorden
 61. Wie kan mij helpen?
  Ik heb een ATAG-vaatwasser van het type VA6011. Bij het opstarten van eender welk programma lijkt hij te werken. Er komt water aan te pas, zelfs warm water; maar na enkele minuten geeft ie er de brui aan. Dan flikkeren de lichtjes van ‘wassen’ en ‘drogen’ tegelijkertijd. Iemand enig idee wat hier aan de hand is? Alvast bedankt voor de tip(s)!

  Beantwoorden
 62. hallo,

  wij hebben een atag inbouwvaatwasser (ruim 3 jaar oud).
  Iedere keer als ik hem aanzet vliegt de stop eruit zodra het water moet worden verwarmd.
  Wie weet wat er aan de hand is en is dit makkelijk te verhelpen?

  Beantwoorden
 63. Mijn vaatwasser AEG FAVORITE 44080vi heeft een storing waarbij steeds 3 piepjes te horen zijn. Volgens de handleiding is het beveiligingssysteem tegen wateroverlast in werking getreden. Wat kan de oorzaak zijn en kan ik zelf daar iets aan doen?

  bedankt alvast !

  Beantwoorden
 64. hallo,
  onze vaatwasser een Zanussi ZDT200 ong. 5 jaar oud, wast alleen met koud water, wat kan
  er aan de hand zijn, wij hebben geen warmwatertoevoer naar de vaatwasser, nooit gehad ook.
  bedankt voor jullie reactie

  Beantwoorden
 65. We hebben een Bauknegt GSX 7988 en hebben het volgende probleem:
  Als we heb aan zetten op een programma slaat hij gelijk naar sensor en geeft een piepende geluid, wat kan ik doen hiermee?

  Beantwoorden
 66. Ik heb een Bosch Balance en heb nu opeens het probleem dat het water niet wordt afgevoerd. Ik heb het afvoer dekseltje al eens schoongemaakt en opnieuw geprobeerd. Wie heeft hier al eens succes mee gehad?

  Beantwoorden
 67. Vandaag ga ik die vaatwas van ons terug es opensmijten. Bij de start van het programma staat ie een poosje gewoon te ronken. Hij neemt geen water en staat na een poosje te knipperen (3 x programmalampje en één maal het einde programma lichtje). Ik heb het de vorige keer ook al es voorgehad en weet dat het dat plastieken doorzichtige stuk is waar het water wordt aangevoerd en terug afgevoerd … er zal wel weer een soort verstopping in zitten. Meestal vervangen ze dat stuk gewoon (garantie) maar ik heb ontdekt dat ik het gewoon kan doorblazen met een compressor en kan terug zetten.

  Beantwoorden
 68. hallo

  ik heb een bosch vaatwasse, alleen zijn propleem nu is dat hij geen water meer pakt wat kan hier de oor zaak van zijn iemand enige iedee ??

  Beantwoorden
 69. Ik heb een Candy CDI 1012 vaatwasser en hij maakt het programma niet af. Het water liep niet weg, dus allereerst afvoer nagekeken. Lijkt niks mee aan de hand. De pomp lijkt het ook te doen, want bij een nieuw programma aan te zetten begint hij met afpompen.

  Wat kan dit zijn?

  Beantwoorden
 70. Ik heb een probleem met mijn Candy vaatwasser, weet iemand de oplossing?
  Het gaat om een Candy CDI4015.
  Als ik de power knop indruk kan het uren tot zelf een hele dag duren voordat de lampjes gaat branden en ik de vaatwasser kan starten.
  Verder doet hij het dus prima.
  Enig idee?

  Beantwoorden
 71. Hoi allemaal,
  Ik hoop dat iemand een tip voor mijn probleem heeft. Ik heb een inbouwvaatwasser van Etna IP21 TFI8003ZTUU/E01.
  Het probleem is dat het deurslot, dat kunststof haakje, is afgebroken. Aangezien de vaatwasser niet goed te sluiten is, werkt hij ook niet meer.
  Heeft iemand hier ervaring mee, is dit onderdeel bij te bestellen of te vervangen?
  Mvg
  Brenda

  Beantwoorden
 72. brenda, ik denk dat je wel een slot kunt krijgen bij de fabrikant of de handyman, onderdelen ervan zullen moeilijker zijn.dat de machine het niet doet is logisch vanwege het deurcontact.

  ik heb ook een slotprobleem, mijn inbouw vaatwasser , whirlpool adg 937/4s, sluit niet meer, heb de schijven en strips aan de zijkant vervangen, doet ook niet terzake. heb de deur zelf geopend en het slot, kantelmechanisme en veer, zien er goed uit,
  wie weet raad

  Beantwoorden
 73. michel en rebecca

  ik weet niet of het nog relevant is, maar
  denk eens aan de water-sensor in de lekbak onder de machine, als deze nat is kun je hem iets optillen en weer droogmaken, enkel het water weghalen was bij mij onvoldoende

  Beantwoorden
 74. Wij hebben een Ariston vaatwasser, prima ding.Alleen dan lekt hij water en dan 2 weken niks en dan hupsakee staat er weer een plas voor het machine, ik als leek, alles gecontroleerd, bij de pomp en de filter in de lekbak, maar kan niks vinden.
  Wie kan ons helpen, onze houten vloer gaat zo flink naar zijn [email protected]…n

  Bij voorbaat dank.
  Jac

  Beantwoorden
 75. 6969lWij hebben een nieuwe bosch vw die pompt het laatste spoelwater niet weg.ook geeft hij vaak een storing aan met de code E.20.wie kan mijn vertellen wat daar de oorzaak van is
  er is ook al een monteur bij geweesd.maar die weet het warschijnlijk ook niet hoor graag of er nog meer klachten over zijn het is een bosch type SMS69M/22E
  GRT GEERT

  Beantwoorden
 76. hoi, ik heb overal nagevraagd en kwam na een bezoek aan een kleine witgoed zaak erachter, dat het probleem waarschijnlijk toch in het scharnier zit, zeker als de deur kraakt of heeft gekraakt. heb de scharnierplaten vervangen en hij werkt weer als nieuw. het in-en uitbouwen duurt langer dan de reparatie

  Beantwoorden
 77. Hallo,we hebben een Pelgrims vaatwasser type GVW555RVS/PO1 en we hebben een probleem.
  Als we de vaatwasser aanzetten lijkt het alsaf de machine wil gaan draaien maar pakt geen water en begint te piepen. Hij doet hij het niet meer. Is er iemand die weet wat je hieraan kan doe voordat ik iemand laat komen en veel geld kwijt ben ?

  Beantwoorden
 78. Mijn vaatwasser (Indesit) start het programma met leegpompen; neemt vervolgens water en geeft dan een zoemend geluid. De armen draaien niet.
  Alleen als ik `m 10 cm optil en laat vallen, werkt het apparaat het programma af.
  Soms gebeurt later nog eens hetzelfde.
  De pomp geeft bij het leegpompen een ratelend, knorrend geluid.
  Wat zal er aan de hand zijn?

  Beantwoorden
 79. Mijn vaatwasser (Siemens SE 64M 350 EU/40) ingebouwd verliest wel de vaatwastablet,maar deze lost niet op en aan het einde van het programma,ligt ie half opgelost op de bodem van de vaatwasser. Met programma van ongeveer 44 minuten vaak!! Met resultaat dat ik het nog een keer aan moet zetten want boorden en glassen komen niet schoon uit.
  Ps: filter, sproeier zijn er schoon. Zout en glas middels in order.
  Weet iemand wat dat zou kunnen zijn? Kan ik het zelf iets aan doen en of moet ik het door Siemens zelf laten repareren. Graag hoor ik van je/ jullie.
  Alvast bedankt
  Simin

  Beantwoorden
 80. Mijn vaatwasser een Whirpool Turbo Silent 566
  spoelt niet meer en bij het programma knop hoor ik wel een tik draait gewoon rond.
  Maar het lijkt dat de sproeier niet werkt en het water wordt niet warm.Dus heb ik gewoon nog een vuile vaat.
  Weet iemand wat dat kan zijn?

  Beantwoorden
 81. Onze AEG heeft last van water in de kuip. Waar kan dit vandaan komen? Als het water weg is doet ie het weer een paar weken, daarna stopt ie ermee, dus de lekkage zal niet al te groot zijn. Waar moet ik beginnen te zoeken?

  Beantwoorden
 82. mijn vaatwasser atag doet niets meer ,de programma schakelaar blijft hangen net voor sss en doet niks meer dan een brommend geluid maken precies de pomp of zo ,ook de instel klok brand er namelijk geen licht meer in ,is al een ouder model maar wel electronis gestuurd programma met drukknop ;wat zou de oorzaak kunnen zijn ?

  Beantwoorden
 83. De laatste tijd loopt het labirint over. Daardoor komt er een laag water op de grondplaat te staan. Een vloter gaat omhoog en schakelt het binnenhalen van water uit.
  Weet iemand hoe het komt dat dat labirint overloopt?

  Beantwoorden
 84. [quote]Roel Raven schreef op 6 december 2010

  Ook wij hadden een probleem met onze AEG Favorit vaatwasser type 40650

  Het water wordt opeens niet meer warm.

  De oplossing zoals reeds eerder geplaatst door Michal d.d.
  8 juni 2010 j.l lost het probleem inderdaad op.

  Nogmaals zijn stappenplan:

  AEG FAVORIT VAATWASSER (i.i.g type:40850,40650)

  In de deur zit een printplaat.
  die moet je er uithalen, en op de achterkant van de printplaat vind je dat 1 van de soldeer verbindingen door gebrand is en geen connectie meer maakt met de printplaat.

  Ff solderen en hoppa, hij wast weer warm.

  Instructies demonteren deur en locatie printplaat:

  1.vaatwasser deur openen.
  2. schroeven uit draaien (niet helemaal tot onderaan anders flikkert de deur eruit)
  3.bovenste gedeelte van de deur kan je nu los bewegen.
  4. aan de rechterkant van de vaatwasser deur,waar het schermpje en knoppen zitten vind je aan de binnen kant een wit kastje die vast geklikt zit.
  5. haal dit kastje eruit en zorg dat je eerst de stekkertjes en gaten markeert met cijfers voor je ze er uit trekt.
  6.haal de stekkers los.
  7.wit doosje uithalen.
  8. haal de printplaat voorzichtig los uit het doosje, PAS OP! niet de kant waar de knoppen zitten maar de andere kant!
  9.aan de achterkant van de printplaat vind je overduidelijk een doorgebrande connectie waar nu geen soldeer (tin)meer zit.
  10. ff nieuwe soldeer connectie maken, tin goed door laten vloeien.
  11. klaar, nu weer inbouwen.

  Bij Michal werkte het maar tijdelijk, mocht het weer fout gaan plaatst ik wel weer een berichtje.

  Dit probleem lijkt wel veel op een fabricagefout vanuit AEG overigens
  [/quote]

  Ook wij zaten met hetzelfde probleem vandaag en meteen de printplaat uitgebouwd en ja hoor de tinbrug doorgebrand.
  Inmiddels gerepareerd en alles werkt weer maar ik ben er niet gerust op dat het goed blijft gaan.
  Duidelijk een zwak punt van de AEG Favoriet en vraag mij af of er een printplaat of compleet bedieningspaneeltje los verkrijbaar is dus als iemand dat weet zou ik dat graag horen.
  Mvg,
  Rob

  Beantwoorden
 85. mijn Mielevaatwaaser HG 01 lijkt doorgebrand. Hoorde een knal alsof er een ballon klapte, nu doet die niks meer. Kan de vw wel aanzetten, lijkt water te geven maar stopt dan. Wel hoor ik een brommend geluid. Wie weet welke hoek ik moet zoeken? mvg Jolanda

  Beantwoorden
 86. Wie weet hoe ik een Pelgrim vaatwasser kan UITbouwen? Ik heb alle schroeven los, maar ik krijg er geen beweging in. Pootjes kan ik blijven draaien, maar die worden ook niet korter. Ik hoor het graag! Bij voorbaat dank!

  Beantwoorden
 87. Ik heb een ariston li640a vaatwasser deze neemt water op wast effe en pompt het water af en dan brandt het 2 en 4 lampje en daarna doet het niks meer wie kan mij daarmee helpen.

  Beantwoorden
 88. Onze vaatwasser Siemens S9GT1S
  Ongeveer….6 jr oud verwarmt zijn water ook niet meer.

  Heb de aansturingsprint al nagekeken & tevens alles contacten voor de zekerheid doorgesoldeerd.
  Echter geen verandering.
  Als de vaatwasser ong. 10x per week draait dan kan het verwarmingselement toch niet stuk zijn.
  Hadden eerder een vaatwasser die 16 jr dienst deed & nog steeds werkt waar nog NOOIT dit is voorgekomen.
  Hoe weet ik of het verwarmings element stuk is>?

  Beantwoorden
 89. hallo,

  Ik heb een bosch vaatwasser, 2e hands. Helaas wast hij alleen de onderste la. Wanneer ik glazen in de bovenste la doe, dan komen ze er net zo vies uit! Terwijl de borden in de inderste la er netjes uitkomen.

  Beantwoorden
 90. Gisteren hebben we een 2e hands Bosch Silence vaatwasser gekocht SGD55 eo5eu/73 FD8705 000233 Type S9N1B. Als we de vaatwasser aanzetten maakt hij een brommend geluid maar pakt geen water. Het is ons gelukt om vandaag een wasje te draaien en toen pakte hij wel water, alleen toen het programma afgelopen was bleeft de vaatwasser brommen en stopte hier alleen mee toen ik de vaatwasser uit zette. Daarna hebben we hem nog een wasje proberen te laten draaien maar helaas alleen een brommend geluid en weer geen water en er gaat meteen een rood lichtje branden met een kraantje erop.Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn en hoe het verholpen kan worden ??? We weten het echt niet meer !!!!

  Beantwoorden
 91. Wij hebben een Siemens vaatwasser se 65560/13
  uit ..1989. Hij heeft altijd goed gewerkt .
  de laatste tijd hoorden we als er water in of uit moest steeds meer een klappend geluid.Na een vakantie van 4 weken deed de machine niets meer.nog 1 flinke klap toen ik hem aanzette en de klok liep verder zonder iets te doen.Zoekende op het internet hebben wij de hele boel links opengemaakt.en ja hoor alles verstopt en aangekoekt en na 4 weken stilstand natuurlijk hard geworden.
  Het was allemaal goed te open te krijgen en schoon te maken alleen in dat labyrint zit een plek waar je niet bij kunt en wat verstopt zit.ik heb echt alles geprobeerd.het staat al dagen in de week met div.schoonmaakmiddelen.(afwasmiddel opgelost vaatwasblokje bleekwater niets helpt.
  Wie heeft er een oplossing.
  Wij vinden dit echt een ontwerpfout want als dit schoon gemaakt kan worden doet volgens ons de machine weer keurig zijn werk.
  hopelijk heeft iemand een tip.

  Beantwoorden
 92. Ik heb een ATAG VA311F5U vaatwasser, na het aanzetten pomp ie water en de was draait, alleen kan ie het water niet eruit pompen en het water blijft koud, hij blijft dus gewoon doordraaien en stopt niet. Weet iemand waar dit aan kan liggen.

  Beantwoorden
 93. De vaat komt net zo vuil uit de machine als het erin gaat. De machine draait het hele programma. Er komt water in, de filters en spoeiarmen zijn schoongemaakt en toch wordt de vaat niet schoon.

  Beantwoorden
 94. HELP !!!
  We zijn de trotse bezitters van een Bosch afwasmachine type: SHV5603EU/13 Nu lekt de afvoerslang en wil ik deze vervangen. Ik heb de machine uitgebouwd maar nu blijkt Bosch een of ander dom systeem te hebben bedacht waardoor ik aan de machinezijde de slang niet kan loskoppelen. Wie kan mij helpen om er achter te komen hoe ik die afvoerslang kan vervangen. Ik heb de slang al liggen maar ik weet niet hoe de nieuwe slang aan de machine gekoppeld moet worden.

  Beantwoorden
 95. Hallo
  Wij hebben een Smeg vaatwasser type 12032 model STE 975 en er zijn 2 problemen.
  van het rechter deurscharnier is het popnageltje gebroken en een deel van het scharnier naar binnen geschoten.ik heb geprobeerd de machine eruit te halen en de pootjes opgedraaid maar de machine blijft hangen.Het volgende probleem is dat de handgreep van de dubbele deur is gevallen en ik wil de boutjes vernieuwen maar ik krijg de houten deur niet los van de machine deur.
  Kan iemand mij raad geven ?

  Beantwoorden
 96. De Miele vaatwasser heeft het volgende probleem:
  Zodra je hemm aanzet, gaan alle lampjes branden, behalve het lampje van het spoelprogramma.
  De machine doet niets.

  Beantwoorden
 97. hallo, ik heb een Siemens vaatwasser van 3 jaar oud en ineens een probleem. Hij was net aan het draaien toen ik dacht, is hij al klaar? Blijkt het rode kraantje op de machine ineen te branden en het vieze water staat onder in de bak. De vaat was wel helemaal schoon en warm opgedroogd. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en wat kan dat lampje van het kraantje zijn? Is de afvoer dan verstopt ofzo??
  gr Sonja

  Beantwoorden
 98. L.S,

  Ik heb een vraag. Ik heb een Whirlpool vaatwasser en sinds enkele maanden maakt de vaatwasser een hoog schel geluid. Het wassen gaat wel goed, maar het geluid dringt zelfs door bij de buren. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?

  Beantwoorden
 99. Ik heb een vaatwasser siemens SL64530/07. Nadat we ‘s avonds de vaatwasser hebben aangezet, constateer ik dat ‘s morgens het klepje van het wasmiddel nog is gesloten. Er branden geen lampjes meer (ook geen minutenaanduiding) terwijl de schakelaar nog wel aan (=ingedrukt) staat. Vervolgens heb ik een test gedaan met het snelprogramma. Bij de start geeft deze een looptijd van 35 minuten aan. Na 45 minuten nog te draaien tijd gecontroleerd, die is dan 17 minuten. Negen minuten later is dit nog 8 minuten en nog eens 15 minuten later is dit weer 20 minuten. Ook het klepje van het wasmiddel blijft nu gesloten.
  Opwarmen en wegpompen van het water lijkt goed te werken.
  Wat kan het probleem zijn?

  Beantwoorden
 100. Ik heb een (smalle) Siemens vaatwasser…
  Vorige week heb ik een verstopping gehad van mijn aanrechtafvoer, (waar de vaatwasser ook op aangesloten is), en kwam het water via de vaatwasser de keuken in….
  Intussen is de verstopping verholpen maar nu doet mijn vaatwasser het niet meer…
  (ja de kraan staat open 😉
  Het lampje brand wel en er komt enigzins wat geluid als ik hem aanzet, maar hij pakt geen water en begint niet met afwassen….
  Weet iemand een oplossing voor dit probleem???
  Groet Lannn

  Beantwoorden
 101. Mijn vaatwasser, een Siemens S9IT1s heeft problemen met de waterpomp. Deze blijft continu draaien en wil water pompen, er staat alleen geen water meer in de vaatwasser. Vermoed dat dit te maken heeft met het labyrinth. Weet iemand hoe deze schoon te maken en hoe ik dit ding uit de vaatwasser kan krijgen??

  Beantwoorden
 102. Als we de deur van onze vaatwasser dicht doen maakt hij kortsluiting. We hebben dan alleen iets in de vaatwasser gezet en niet eens aangezet. Een tijdje terug hadden we dit probleem ook dat de aardlekschakelaar uitsprong. Sinds gisteravond is dit probleem terug. Ook al staat de vaatwasser uit, zodra we de deur open en dicht doen springt de aardlek uit. Wie weet wat het probleem is?

  Beantwoorden
 103. Vraag:

  Onze Miele afwasmachine G 601 SC werkt niet meer. Bij elk programma start hij met afpompen wat lukt, hierna wordt er water toegevoerd wat ook lijkt te werken. Vervolgens stopt het programma en begint het lampje van de afvoer/aanvoer te knipperen en staat de bodem van de machine vol met water. Heb ondertussen al de afvoerpomp schoongemaakt, de afvoerslang losgemaakt en meerdere malen soda door de machine laten lopen. Echter niets helpt. Heeft iemand nog een idee hoe dit probleem te verhelpen is? De problemen zijn begonnen nadat ik de filters van de afzuigkap in de machine heb gewassen. Daarom denk ik zelf aan een vetaanslagprobleem, maar waar?

  Alvast bedankt voor uw hulp!

  Groeten,

  Niels

  Beantwoorden
 104. mijn vaatwasserdeur is kapot een stukje van het schanier is er uit kan ik dat zelf maken of moet ik daar iemand voor in huren je krijgt hen nog wel open maar en dicht alleen gaat dat nu erg zwaar weet iemand daar wat op bedankt

  Beantwoorden
 105. Kijk eens in deze handleiding vanaf pagina 34 tot en met 37 voor testprogramma’s voor de Bosch vaatwasser en het inmiddels overbekende probleem met slechte printplaten waardoor vaatwassers het water niet meer verwarmen (te repareren door wat te solderen).
  Ik heb onze SGS4312EU van 1988 nu al vier keer op deze manier gerepareerd.

  Beantwoorden
 106. Vraag:
  Wij hebben een vaatwasser van bosch type s5s21b met een inlaat probleem. Regelmatig wil de doorlaat pin niet naar beneden vallen terwijl er wel spanning op de spoel staat. Ong. 2 jaar geleden ben ik erachter gekomen dat als ik een tikje tegen de inlaat geef de doorlaatpin wel opengaat en er water in de machine loopt. Per vulbeurt gaat de inlaat 3 keer open/aan. de eerste 2 keer gaat dat redelijk soepel, al dan niet met een tikje, maar de 3 keer gaat het veel moeilijker, en áls hij dan voor de 3de keer vult, dan loopt er nadat de inlaat stopt wat water links onder uit de machine.

  Nu heb ik de inlaat al regelmatig open gemaakt en schoon gemaakt, veertje iets ingekort, maar er doet zich geen verbetering voor.
  Nu heb ik 3 vragen:
  1 Hoe vaak opent de inlaat zich normaliter per vulling bij dit type.
  2 Wat kan ik doen om de inlaat normaal te laten werken? (er zit een dikke en dunne slang aan die naar het inwendige van de machine lopen)Na 2 jaar tikjes geven ben ik er wel klaar mee.
  3 Waarom loopt er bij de 3de keer vullen water uit.

  Met vr groet Johan.

  Beantwoorden
 107. ik heb een siemens machine en, net als een aantal andere vraagstellers, haal ik de vaat eruit met, naar het lijkt, een soort zand erop.alles schoongemaakt, armen, filter, schoonmaakmiddel erin, niets helpt.is er iemand die het antwoord weet?

  Beantwoorden
 108. Wij hebben recentelijk een Hobart doorschuifvaatwasser gekocht(ecolab 14). Nu deze is opgesteld een aangesloten werkt hij niet. De machine vuklt zichzelf niet met water. Als je water van “buiten” toevoegd dan doet hij het wel, alleen maar 1 wasbeurt en dan moet je opnieuw water toevoegen. Heeft iemand een idee wat de oorzaak is van dit probleem. Helaas heb ik geen handleiding bij deze machine dus ik kan ook niks nazoeken.

  Beantwoorden
 109. Voor mieke 24-8-2011

  Wat zeker helpt is loog, dat blijft vreten, heb ik zelf ook vaker gebruikt bij hardnekkige verstoppingen. Wel voorzichtigheid geboden en met delicate materialen (zoals plastic)geen warm water gebruiken.

  Beantwoorden
 110. onze inbouw vaatwasser die pompt eerste keer water aan , en dan begint de eerste keer te draaien als dat afgelopen is ,en dan doet de vaatwasser niets meer na 5 keer een piepje .
  hoe kan dat.

  Beantwoorden
 111. Hoi, Ik heb een Pelgrim GVW 920RVS/P01.
  De problemen begonnem 3 maanden geleden.
  Hij starte goed op, pompte water uit en stopte dan (geen water toevoer), soms met een raar piepend / fluitend geluid.
  Deur een paar keer open- en dicht en de lades wat in- en uit geschroven en dan deed hij het meestal weer. Als ik de klok verdraaide ging het groene lampje meestal 1x kort branden.
  Nu doet hij niets meer, hij pompt niet meer uit en alleen het groene lampje brandt nog even.
  Zou dit aan de klep in het waterventiel bij de (muur-)kraan kunnen liggen?
  Alvast bedankt, Frank.

  Beantwoorden
 112. Ik had met mijn Bauknecht vaatwasser het probleem, dat het waterslot defect was. Als ik er een paar tikken tegenaan gaf werkte het weer wel. Nu heb ik het waterslot vervangen, maar de machine heeft nog steeds dezelfde problemen. Enig idee waar ik het moet zoeken? De machine is 11 jaar oud.

  Beantwoorden
 113. Wij van de vraag 24-08-2011 hebben het Labyrint van de Siemens vaatwasser schoongekregen met gootsteenontstopper.Hij is weer helemaal in orde.Ron nog bedankt voor je tip van 08-11-2011.Al was loog niet meer nodig.

  Beantwoorden
 114. ik heb een water aanvoerslang.
  volgens indesit als de binnenste slang kapot is kleurt deze rood.
  het lekkende water zal dan alsnog naa r de vaatwasser worden geleid omdat er een 2e huls(slan omzit.

  wie kan dit voor mij bevestigen???

  alvast bedankt

  Beantwoorden
 115. Hallo iedereen!
  Kan iemand mij helpen? Ik heb een Baumatic vaatwasser, ik kan deze niet goed gebruiken namelijk als ik hem aanzet (op iedere stand) stroomt het water uit de deuren, en de onderkant mijn huis staat steeds blank, KAN IEMAND MIJ HELPEN IK BEN WANHOPIG.

  Met Vriendelijke Groeten,
  Barbara.

  Beantwoorden
 116. Hoi allemaal,

  Wij hebbe al een tijdje een probleem met onze vaatwasser. Het progamma start maar er komt geen water in de machine. Eerst dachten we dat hij verstopt was maar dat bleek dus niet, weten jullie toevallig wat er aan de hand is ???

  Vriendelijk groeten,
  Lilly

  Beantwoorden
 117. mijn bosch vaatwasser s9/1b pompt het water niet meer weg en geeft bij de tijd een kraantje aan heb de kraan etc al bekeken maar kan het probleem niet vinden.
  wie kan mij helpen?

  Beantwoorden
 118. Onze Pelgrim vaatwasser geeft heel vaak meldcode 7, daarna moet ik hem resetten en begint het hele programma opnieuw. Soms draait het apparaat daardoor veel te lang. Weet iemand wat code 7 betekent?
  Soms doet hij het ook zonder piepen en wast hij prima.
  Alvast hartelijk bedankt

  Beantwoorden
 119. Het afwasblokje hangt soms nog ongebruikt in he.t bakje. Het komt voor dat het klepje niet open is. Hebt alles goed schoon. Merk Siemens 5 jaar oud. Wie is bekend met dit fenomeen, ik kan toch niet de enigste zijn.

  Beantwoorden
 120. De deur van onze vaatwasser AEG Favorit 50460 Sensorlogic gaat opeens niet meer open.
  Heeft iemand enig idee hoe dit kan, en wat ik hier aan kan doen?
  Alvast bedankt voor het antwoord, en happy new year!

  Beantwoorden
 121. De deur van mijn vaatwasser (whirlpool adg 937) valt niet meer goed “in het slot”. Zodra de wasbeurt start, schiet de deur open, het lijkt wel alsof de kracht van het water de deur openduwt. De veren hebben het al een tijd terug begeven, ik weet niet of het huidige probleem daarmee verband houdt. Aangezien de machine het verder prima doet vind ik het zonde om een nieuwe aan te schaffen. Maar om nou 1,5 zelf de deur dichtgeduwd te houden zodat de wasbeurt kan voltooien vind ik ook te veel van het goede. Iemand een tip? Hoe kan ik de deur openen zodat ik het “slot” en het kantelmechanisme beter kan bekijken?

  Beantwoorden
 122. Probleem met AEG Favorit 55011. alle programma’s werken perfect tot het momenet dat de afwaswater moet weggepompt worden. op het ogenblik dat ik de pomp hoor aanschakelen gaat de machine in storing. Alle lampen gaan uit en ik hoor een aantal piepjes( evenveel als de electronische instelling van de waterhardheid). Wat kan hier het probleem zijn?

  Beantwoorden
 123. Edy vw 808 blijft een pompend geluid maken als het programma is afgelopen. Wanneer ik de knop van de vaatwasser uitzet, is het geluid nog steeds te horen. Het lijkt alsof de waterpomp blijft pompen. Als ik water in de vw giet dan wordt het weggepompt. Wanneer ik op een programma instel en op start druk, gebeurt er niets. Ik heb de stekker van de vw eruit getrokken.
  Wat kan ik met deze vw doen om het probleem op te lossen?
  Wie kan mij helpen????

  Beantwoorden
 124. Ik heb een AEG Favorit 55011 IM, deze pompt wel water op en weg. Echter de circulatiepomp draait heel langzaam en pompt het water dus niet op. We hebben alles al nagekeken en kunnen verder geen oorzaak vinden.
  Weet iemand wellicht wat het probleem veroorzaakt en hoe dit op te lossen.
  Alvast bedankt.

  Beantwoorden
 125. Ik heb een AEG favorit 85060vi en sinds kort gaat hij in de storing. De storing is volgens het boekje :DE BEVEILIGING TEGEN WATEROVERLAST IS IN WERKING GETREDEN. Weet iemand wat ik hier mee aan moet? vr.gr. Karla

  Beantwoorden
 126. Probleem met AEG Favorit 55011. alle programma’s werken perfect tot het momenet dat de afwaswater moet weggepompt worden. op het ogenblik dat ik de pomp hoor aanschakelen gaat de machine in storing. Wat kan hier het probleem zijn?

  B

  Beantwoorden
 127. Heb een bauknecht vaatwasser type GMX 5555 en als ik een normaal programma wil draaien springt hij iedere keer naar het programma sproeien .
  Misschien kan ik hem op een of andere manier resetten. Wie weet het antwoord daarop.

  Beantwoorden
 128. Ik heb een AEG Favorit augustus 2004, Labyrint is een keer vervangen na 2,5 jaar. Nu zelfde probleem 3 piepjes. Machine pompt gewoon af geen water onder de bak. De storing is volgens het boekje :DE BEVEILIGING TEGEN WATEROVERLAST IS IN WERKING GETREDEN. Weet iemand wat ik hier mee aan moet?

  Beantwoorden
 129. Hoi. İk heb een vaatwas van pelgrim. Maar die neem het tablet niet wat moet ik doen. Het machien is 10 jaar oud. İk zie het tablett aan het eind ergens in de vaatwas alleen nat maar heel.

  Gr. German

  Beantwoorden
 130. Hallo, een vraag,
  Mijn siemens vaatwasser van 5j oud pompt het water niet weg. nu kan ik echter niet bij de pomp komen. (alleen zijkanten zijn te verwijderen)
  heeft iemand een tip om bij de afvoerpomp te komen?

  bedankt!

  Beantwoorden
 131. ik heb een probleem met mijn vaatwasser.
  bauwknecht GSF 4741.
  Het programma werkt niet, als ik hem aanzet begint hij direcht met het einde, en even later stop die enig idee wat het is, en dat het kan worden verholpen.
  Knop nog 5 sec. ingehouden maar ook dat help niet

  Beantwoorden
 132. hallo ik heb een vraagje men vaatwasser doet niets meer de lichtjes van men knoppen branden niet en ik heb gekeken of hij nog stroom krijgt en dat was is ordehem niet doen draaien . maar kan kan iemand mij helpen aub ?

  Beantwoorden
 133. heb een bosch-vaatwasser; de veer van het zeepbakje is gebroken. nieuwe veer met bijbehorend draai-asje gekocht. wie weet hoe je dit draai-asje kunt demonteren?

  Beantwoorden
 134. Hi ik blijf maar bezig aan dat kreng, vaatwasser AEG FAVORIT 50871
  probleem: zeep en glanshouder vernieuwd wegens een van de dichtingen weg !!! nieuw geplaatst,resultaat droogt nog steeds niet goed ??
  ik gebruik alle eerste klas producten van Calgonit ,zout multitablet ,glansmiddel , het enige resultaat is als ik op 70 graden intensief werk dat het een beetje droog is !!!!!
  weet het even niet meer een collega van mij geeft net hetzelfde voorgehad hij geeft hem bot weg buitengegooid , ( wil ik ook doen ) ik kan hem geen ongelijk geven is nauwelijks 3 jaar oud merde

  Beantwoorden
 135. Wie kan mij helpen? Wij hebben een Atag vaatwasser die ineens kuren heeft. Het vaatwasblokje lost niet meer op, de machine geeft wel heet water. De sproeiarmen zitten niet verstopt en de vaat wordt niet schoon.
  Er is onlangs een monteur bijgeweest en volgens hem is er niets aan de hand.

  Beantwoorden
 136. ik heb een vaatwasser aeg favorit sensologic 40660
  nu doet hij niets meer
  de velichting van de vaatwasser doet het niet meer
  wat kan dit zijn heeft het altijd goed gedaan
  waar kan ik de zekering vinden bij dit apparaat
  b v b dank
  nelly

  Beantwoorden
 137. Sinds vandaag doet mn AEG Favorite 50671 een beetje vreemd.
  Normaal als ik onder het wassen de deur open doe,stopt hij ermee.Nu spuit ie vrolijk water door.
  Dit doet hij volgens mij ook langer als normaal,zodat op het eind de vaat minder droog is als normaal.
  Water wegpompen werkt wel normaal.
  Wat zou dit kunnen zijn? hij is 5 jaar,dus zou nog wel een tijdje mee moeten kunnen gaan

  Beantwoorden
 138. hallo kan iemand mij helpen?

  ik heb een indesit vaatwasser type idl51
  waarvan de microschakelaar los zit wat ik eruit begrepen heb is dat alleen om lekkage te voorkomen maar een hangt los en weet zelf niet waar dit moet.

  heeft iemand een tip dat ik deze kan gebruiken.

  alvast bedankt.,

  claudia

  Beantwoorden
 139. Hallo zijn er nog handige mensen die weten hoe het komt dat mijn vaatwasser niets meer doet?
  Stekker in het stopcontact ( deze werkt )
  De lampjes gaan niet meer branden staat wel stroom op de schakelaar. Het is een bauknecht in inbouw vaatwasser. BVD. Bram

  Beantwoorden
 140. Onze vaatwasser maakt t laatste stukje van het(droog-)programma niet af. Begint dan te piepen, 4 of 5x achter elkaar. Waar kan dit op duiden. ??

  Beantwoorden
 141. weet iemand hoe ik de deur van onze in 2000 gekochte Bosch vaatwasser SGV4623 kan afstellen? de deur hangt iets scheef naar rechts waardoor hij bij het sluiten een knik geeft. verder werkt alles na 12 jaar nog steeds prima.

  Beantwoorden
 142. hallo
  help
  ik heb de deur van de vaatwasser helemaal los gemaakt en viel alles uit elkaar vielen ook 2 rode grote plastic beugels
  maar is nou de craag wie weet hoe dat in elkaar moet ik heb nu 2 lage dan voorste deel en binnestedeel heeft iemand een tekening of idee
  gaat om een bosch inbouw type SGU4005EU/07

  Beantwoorden
 143. De keukeninstallateur heeft onze oude vaatwasser Miele weer opnieuw in de nieuwe keuken in het eiland aangesloten. Daarvoor heeft hij op de koudwaterleiding een t-stuk gemaakt. De ene kant een kogelkraantje aangesloten op de koudeleiding van de mengkraan op het keukeneiland. De ander kant zit de kraan voor de vaatwasser met daaraan een waterslot van Miele, Eledro 800 geiintergreerd met de slang naar de vaatwasser.
  Aan de waterleiding zelf is niets veranderd.
  Nu zit er een chemische (chloorachtige) geur smaak aan het koudwater van de kraan op het eiland. Deze kraan is de oude die we hergebruikt hebben. Het warme water uit de aparte warmwateraanvoer smaakt goed. Verder in huis smaakt het water aan alle tappunten goed. Kan het zijn dat het water uit de aanvoerslang van het t-stuk naar de vaatwasser aangezogen wordt wanneer je het koudwater aan de kraan openzeten hiermee schoonmaakmiddel meezuigt?

  Bedankt voor je reactie.

  Beantwoorden
 144. Ik heb een Ariston Vaatwasser (S-LS 67 ES).
  Plotseling doet geen enkele wasprogramma wat het moet doen.
  Ze beginnen wel, maar de waterdraai sproeiers geven geen water. Het verwarm element doet het wel en het apparaat bromt wel, maar er komt geen water dat het vaat moet schoonmaken.

  Graag suggesties

  Beantwoorden
 145. Mijn vriend heeft laatst afwasmiddel in de vaatwasser gedaan ipv blokjes en nu staat iedere keer de vaatwasser vol schuim en dit krijgen we niet weg…..iemand tips??? hij draait wel gewoon…

  Beantwoorden
 146. AEG vaatwasser type 40360 sensorlogic 3 jaar oud. Probleem: De deur van de vaatwasser springt tijdens het wassen regelmatig spontaan open. Als de deur dan weer dicht geduwd wordt gaat het programma weer verder, maar vaak springt hij dan na 10..20 seconden weer open.

  Kan iemend mij vertellen waar dat mogelijk aan kan liggen en nog beter zelf op te lassen is.

  Veel dank op voorhand voor uw reacties

  George Jansen

  Beantwoorden
 147. Onze inbouwvaatwasser Bauknegt GMX-5555 gaat brommen als je hem aanzet en vervolgends gebeurd er niets. Hij blijft brommen. Kan het zijn dat de pomp stuk is? en als we die vervangen hij het gewoon weer doet?

  Beantwoorden
 148. Mijn Whirlpool zorgt voor kortsluiting, wanneer hij water begint pompen.Waardoor er meerdere apparaten niet meer doen.Het water blijft vervolgens in de vaatwasser staan.Wel kan ik het water weer afpompen door het opnieuw in te stellen.Daarna begint het euvel weer opnieuw.De stekker en het snoer zien er nog goed uit, de geaarde stekkerdoos is in prima conditie, dus daar ligt het niet aan.Wie heeft een idee…!!Wij dachten zelf nog aan een zekering, maar ja welke en hoe weet ik of dat het probleem is.

  Beantwoorden
 149. Wij hebben een Bauknecht GMX 5984 W waar het water niet meer warm van wordt. Waarschijnlijk hierdoor zijn de programmas in tijd toegenomen (programma op 70 graden wel tot drie uur) ook worden de programmas niet beeindigd de laatste minuut blijft eeuwig duren en we moeten het programma dan ook zelf beeindigen. Alleen het spoelprogramma doet het wel maar dit werkt dus ook met koud water. Kan iemand mij zeggen hoe de warmwatervoorziening werkt en hoe ik deze kan herstellen.

  Beantwoorden
 150. Heb een probleem met mijn vaatwasser, neemt water en pompt het weg maar de gewone wascyclus gaat niet meer, weet iemand de oplossing,
  alvast bedankt voor de moeite

  Beantwoorden
 151. *aan Van Dijk 10 juli gewoon wasverzachter in uw toestel, het schuim verdwijnt als sneeuw voor de zon…
  *antoinette 10 aug wss de flowsensor van de toevoer
  *allemeersch johan 29 juni eerst kijken als ie nog warmt, indien ja, wss probleem glasspoelmiddel (nodig om te drogen)
  Dit is toch geen forum,
  hoe kunnen de mensen te weten komen wat geantwoord is?
  Tssss

  Beantwoorden
 152. Mijn Whirpool vaatwasser geeft steeds een F8 code halverwege een programma. Als ik een beetje rondzoek op het internet, wordt als meest voorkomende oorzaak de waterindicator aangegeven. En dit schijnt makkelijk op te lossen door de waterindicator schoon te maken. Klopt dit en kan iemand een duidelijke uitleg geven hoe ik de waterindicator kan schoonmaken?

  Alvast dank.

  AB

  Beantwoorden
 153. Hallo,

  Ik heb een ingebouwde Pelgrim vaatwasser. Nu is de kunststof strip die over de bedieningsknop heen zit gescheurd. Hoe kan ik deze vervangen?

  Iemand een idee?

  Beantwoorden
 154. Hallo
  Ik ben in het bezit van een siemens inbouwvaatwaser S9GT1S, sinds deze week krijg ik de klok niet meer goed ingesteld, ook na het resetten. Op het einde van het programma blijft de vaatwasser hangen op 1 min.Ook het vaatwastabletje lost niet op, wat zou dit kunnen zijn?

  Alvast bedankt

  Beantwoorden
 155. Ik heb bosch vaatwasser SGV55M43EU. Als de proces afgelopen is, zie ik het nergens op de display terug…ik moet zelf naar de klok kijken en in de gaten houden. De display is gewoon dood, laat niks zien…
  Graag een raad|!

  Beantwoorden
 156. Heb een Indesit IDL 51 vaatwasser. Hij pakt water,hoor hem nog sproeien. En dan stopt hij. Blijven dan 2 lampjes branden en gaat niet meer verder.
  Wat zou het kunnen zijn?

  Beantwoorden
 157. Bij mijn AEG electrolux FAVORIT 55090i van 5 jaar nog nooit problemen gehad. Nu lekte er water in de lekbak onderin.
  Uit elkaar gehaald, er lekte niets tijdens het wassen en spoelen. Bij het drogen echter bleek het labyrint vervuild want het liep een beetje over. Dat was genoeg om de evacuatiepomp steeds te laten pompen (door vlotter sensor in lekbak).
  In het labyrint komt het water binnen via de kraan en ook een ontluchtingsslang (uit evacuatie slang). Door de vervuilig in het labyrint liep er enig water over.
  Het labyrint los gemaakt:
  Als je van voren naar het aparaat kijkt zit het labyrint aan de linker kant.
  1)Zijkant losgemaakt met schroevendraaier
  2) In de was trommel zit een knop waar je de waterhardheid mee instelt, die is oranje van kleur. Die zit vast met een grijze schroef (ca.6 cm), die kun je met de hand losschoeven
  3) water inlaatslang losgemaakt (zit een klem slangenklem vast, combinatietang als hulp).
  4) labyrint voorzichtig naar buiten trekken en vervolgens omhoog (2 aansluitingen naast elkaar die resp. in en uit de ionenwisselaar gaan. Zitten per aansluiting 2 rubberen ring pakkingen aan.
  5) labyrint schoonmaken. veel heet water met een stukje ijzerdraad, wat buigen e.d. om alle bruine aanslag te verwijderen (was bij mij heel dik en rubberachtig). Gebruik chloor, bleekmiddel (deed ik) of gootsteenontstopper, om hem weer als nieuw te maken.

  In omgekeerde volgorde weer monteren.

  Goed de lekbak en alles er om heen droog vegen, fohnen, en dan een test programma afdraaien (automatic programma)
  leg een droog keukenpapiertje onder het labyrint om tekijken of er nog iets lekt en laat het programma afdraaien.

  Succes!

  PS Na 5 jaar werking was het ook goed de vaatwasser eens op een verhoging te laten werken zodat de evacuatieslang zich kon ontdoen van zeep, kalk e.d. neerslag (de afvoer lager maken dan aparaat zelf. Er kwam flink wat uit!

  Beantwoorden
 158. mijn vaatwasser een siemens doet als goed alleen pompt het water niet weg ik heb de darmen na gekeken als is vrij als de pomp aan slaagt is het als of er geen power op is weet er iemand raad of een goed vakman dank u

  Beantwoorden
 159. Hoi, ik heb een Siemens SD6p1S bijna 3 jaar oud. Van de week gaf hij E24, deit heb ik opgelost, er zat iets in de filter.
  Nu maakt hij zijn programma gewoon af, maar geeft E01 aan, wie weet wat dit is voor probleem? En wat kan ik er aan doen.
  Alvast bedankt

  Beantwoorden
 160. Hallo allen,
  Het zeepbakje van mijn AEG Favorit vaatwasser springt niet helemaal meer open, waardoor het zeepblokje blijft hangen. Weet iemand een oplossing?
  Bij voorbaat dank.

  Beantwoorden
 161. Op mijn ATAG vaatwasser type VA6011HT verschijnt bij het aanzetten de code: de beveiliging tegen wateroverlast is geactiveerd. Aanvoer van water is in orde. Bij het instellen van wasprogramma start de cyclis maar stopt dan daarna. Dit gaat gepaard met 3 signalen. Moet er ergens iets worden schoongemaakt? ( Bij het labyrinth?)
  In de handleiding wordt niets aangegeven. Wie kan mij helpen?

  Beantwoorden
 162. Onze vaatwas AEG Favorit 40310 van 2002 doet er 2,5 uur over om zijn programma af ta werken. Volgens mij warmt hij veel te traag op waardoor het programma te traag doorgaat ?
  Iemand ervaring en een oplossing

  Beantwoorden
 163. Heb een siemens vaatwasser S9GT1S. Bij het aanzetten geeft hij de tijd aan en je hoort de klok. Hij pakt geen water en de tijd blijft hetzelfde (loopt dus niet terug). Heb de machine gereset en het zeefje van de wateraanvoer schoongemaakt. De zeven van de waterafvoer schoongemaakt ( hier staat 1 cm water in). Er gebeurt helaas nog steeds niets. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn ?
  Ontzettend bedankt voor de reactie.

  Beantwoorden
 164. help !!!
  ik heb een candy cdi 2012 en begint met afpompen..pakt water en dan… niks meer!!! na 2-3 minuten storingspiepjes.. heb alles schoongemaakt maar nog doet hij niks nada noppes… alleen water pakken en afpompen.. heeft iemand een idee/??

  Beantwoorden
 165. Hoi Mensen, ik wil even iets met jullie delen wat ik zelf zojuist heb ondervonden.
  Ik had problemen met mijn Whirlpool ADG 9340
  vaatwasser, het probleem was dat het apparaat meteen na het starten begon te piepen en te knipperen en dat de cyclus al stopte bij het spoelprogramma. Als oplossing zag ik hier regelmatig staan dat je de machine moet resetten door de startknop 2 seconden in te drukken, en dit klopt ook wel,
  alleen moet dit gebeuren terwijl de deur GESLOTEN is,en een programma actief is, bij mij dus terwijl hij aan het piepen was.
  Ik hoop voor je dat dit makkelijk uitvoerbaar is, bij mij betekende het om het apparaat onder het aanrechtblad vandaan te krijgen aangezien hij bij mij volledig geintregeerd is. Hoop dat jullie er iets aan hebben, succes.

  Groetjes Arie Wolfs

  Beantwoorden
 166. Hallo beste mensen,
  Ik heb en vaatwasser siemens SL15N1S. Sinds vandaag blijft de motor doorlopen als hij klaar is. Ook blijft de motor doorlopen als ik de klep open doe. Is er iemand die weet hoe je dit zou kunnen oplossen. Ik hoop dat er iemand is die mij kan de oplossing kan geven.

  Groetjes
  hendrik Jan

  Beantwoorden
 167. ik heb een whirlpool adp4108/1, en die kapt er na 1,5 minuut ermee, iemand een hamer, haha, nee , is minder, hij doet dan niks meer en slaat af, the end

  Beantwoorden
 168. ik heb een whirlpool adp4108/1, en die kapt er na 1,5 minuut ermee, iemand een hamer, haha, nee , is minder, hij doet dan niks meer en slaat af, the end. kan iemand even een tip laten vallen waar ik wat an heb aub

  Beantwoorden
 169. hallo, ik heb een Bosh vaatwasser ( silence plus)en het deurslot ( tuimelschakelaar)is stuk

  ik heb een nieuwe maar kan iemand mij vertellen hoe ik die oude eruit krijg

  mvg

  EVdB

  Beantwoorden
 170. Hallo ik heb een whirpool vaatwasser ADG 9556. Hiervan gaat het zeepbakje niet meer automatisch open.Met de hand gaat het wel. Iemand een idee wat hier aan gedaan kan worden?

  Beantwoorden
 171. Hallo, mijn Boschvaatwasser pompt het laatste beetje water niet weg.Ik heb de afvoerslang gecontroleerd op evt. verstopping, maar er blijft een laagje water onderin staan.Wie heeft voor mij een tip wat de oorzaak kan zijn?
  Alvast bedankt. Mvg Peter

  Beantwoorden
 172. Wij hebben een Gaggenau GI240-160 vaatwasser. Als we het programma hebben ingesteld deur hebben dicht gedaan en het programma wordt gestart dan maakt hij van het begin tot het eind van het programma een monotoom geluid wat lijkt op luchtalarm maar dan minden db. Wat zou dat kunnen zijn en hoe kan ik dit zelf repareren.

  Beantwoorden
 173. als je vaatwasser whirltpool adg9340 begind te piepen moet je armen zuiver maken en je zeef..

  ik heb ook een whirlpool en die pompt het water er niet meer uit.kan iemand mij zeggen wat ik moet doen??????

  Beantwoorden
 174. Wij hebben een AEG favorit 50700w. Deze stopt tegenwoordig altijd ergens tijdens zijn programma. Dit kan al na enkele minuten zijn, ergens tussenin of bijna op het einde. Dan geeft verschijnt de code C2. Met uit en terug aanschakelen loopt hij dan wel eens verder, maar stopt later weer. Overschakelen naar een ander programma lukt ook vaak. Dan begint hij dit programma te doorlopen, maar stopt ook daar ergens. Telkens blijft er nog water in de kuip. Maar vermits hij al veel van het programma of zelfs meerdere programma’s heeft doorlopen, denk ik niet dat het aan de afvoer (of filter) ligt. Of ben ik mis?

  Beantwoorden
 175. Ik heb een miele vaatwasser. nu 6 jaar oud, maar echt heel weinig gebruikt. Nu moest ik voor het eerst het zout bijvullen en zag ik dat als ik de dop eraf draait deze vol met water staat. Is dit normaal of moet ik mij zorgen maken???

  Beantwoorden
 176. @Trudy, water in je zoutreservoir is heel gewoon en hoort ook zo. Als je zout bijvult, zal er water uitstromen omdat het zout de plek inneemt van het water. Verstandig is om dan direct de machine te laten draaien omdat dit zoute water het metaal kan aantasten.

  Beantwoorden
 177. beste,

  Wij hebben een AEG FAVORIT 44080 Vi en telkens horen we 3 korte signaaltonen en stopt het wasprogramma. Het beveilingssysteem wordt ingeschakeld tegen wateroverlast, staat in de handleiding. Draai de kraan toe en neem contact op met de service-afdeling.
  Kan ik dit zelf oplossen?

  Beantwoorden
 178. beste, wij hebben thuis een vaatwasser van het merk bosch en van het type : “SGS43E42” sindqs kort wilt deze niet meer afwassen… het enige wat hij doet is zijn waterreservoir helemaal laten vollopen en vervolgens alles weer afpompen… Ik vind geen enkele fout in de machine… iemand die ervaring heeft misschien? Ben het handafwassen ondertussen beetje beu 🙂 Alvast badankt 🙂

  Beantwoorden
 179. Tot nu toe 3 problemen gehad met AEG favorit vaatwasser die ik graag even deel:

  1. Zeepklepje gaat niet meer open.
  Was nog binnen garantie dus nieuw zeepbakje laten monteren. Het blijven rotklepjes dus ik gooi het blokje meestal in het bestekbakje.

  2. Vaatwasser neemt geen water
  Dit kwam doordat er water onder de vaatwasser staat en de beveiliging ingeschakeld wordt > Oplossing was een vervuild labyrint. Er uitgehaald en schoongemaakt met ijzerdraadje en schoonmaakmiddel. Water onder vaatwasser opgedept en werkte weer. Labyrint nu twee keer schoon moeten maken. Volgende keer maar eens ontstoppingsmiddel in labyrint gooien.

  3. Water wordt niet warm.
  Onderstaande oplossing van michal geprobeerd. GEWELDIG!!! Binnen een half uurtje werkte mijn vaatwasser weer!

  ——————————————————
  reeds eerder geplaatst door Michal d.d.
  8 juni 2010 j.l.:

  OPLOSSING ALLEEN KOUD WATER WASSEN!
  Ik heb op internet gevonden hoe je dit kan oplossen.

  AEG FAVORIT VAATWASSER:

  In de deur zit een printplaat.
  die moet je er uithalen, en op de achterkant van de printplaat vind je dat 1 van de soldeer verbindingen door gebrand is en geen connectie meer maakt met de printplaat.

  Ff solderen en hoppa, hij wast weer warm.

  Instructies demonteren deur en locatie printplaat:

  1.vaatwasser deur openen.
  2. schroeven uit draaien (niet helemaal tot onderaan anders flikkert de deur eruit)
  3.bovenste gedeelte van de deur kan je nu los bewegen.
  4. aan de rechterkant van de vaatwasser deur,waar het schermpje en knoppen zitten vind je aan de binnen kant een wit kastje die vast geklikt zit.
  5. haal dit kastje eruit en zorg dat je eerst de stekkertjes en gaten markeert met cijfers voor je ze er uit trekt.
  6.haal de stekkers los.
  7.wit doosje uithalen.
  8. haal de printplaat voorzichtig los uit het doosje, PAS OP! niet de kant waar de knoppen zitten maar de andere kant!
  9.aan de achterkant van de printplaat vind je overduidelijk een doorgebrande connectie waar nu geen soldeer (tin)meer zit.
  10. ff nieuwe soldeer connectie maken, tin goed door laten vloeien.
  11. klaar, nu weer inbouwen.

  PS. ik moet erbij zeggen dat bij mij de klacht terug is gekomen, en ik meerdere malen opnieuw gesoldeerd heb, nu werkt het niet meer en is er waarschijnlijk ondertussen iets anders aan de hand.. (toch raar dat het wel werkte) maar probeer het!
  Groeten Michal
  ———————————-

  Beantwoorden
 180. Wij hebben een Bosch-vaatwasser type SGV55 M4.
  5 jaar oud.
  Tijdens een programma maakte hij een vreemd geluid, hij pompt wel, maar er komt geen water.
  Als we de deur opendoen gaat hij niet uit, maar de vaatwasser blijft doordraaien.
  We hebben proberen te resetten en op de display springt hij dan wel op een nieuw programma, maar blijft nog steeds doordraaien.
  En onderin komt er een klein straaltje water uit waar het radje draait.
  Als je de deur opendoet normaal gesproken dat hoort de machine te stoppen, maar nu draait hij dus gewoon door.
  Wie weet wat we hier aan kunnen doen, om het zelf op te lossen?
  Alvast bedankt groeten van Marije

  Beantwoorden
 181. wij hebben een miele g611.Ik merkte dat er langs de ventilatierooster water uitkwam,en deze nacht maakte hij plots een piepend geluid langs deze rooster.Anders is de vaat wel oke.Dus alleen bij het drogen…

  Beantwoorden
 182. Ok nou ben ik het zat en gaat mijn 8 jaar oude AEG Favorit vaatwasser echt naar de schroot. Hij wordt nl. helemaal niet meer warm.

  Al vier keer het relais opnieuw vastgesoldeerd aan het printplaatje en zelfs al een losse draad er overheen gesoldeerd maar ik denk dat het relais zelf kapot is of er is iets anders aan de hand. Weet iemand nog waar ik een relais kan kopen voor een AEG favorit vaatwasser (bij conrad.nl hebben ze 10.000 verschillende. Geen idee wat ik moet hebben) en anders koop ik wel een nieuwe.

  Beantwoorden
 183. Hallo ik heb een vraag.

  Het zeepbakje van mijn vaatwasser is defect(rubbertje eruit)Is dus niet meer te krijgen.

  Wel dus nieuw zeepbakje + sproeiarm.
  Maar hoe vervang ik dat het merk is een bauknecht type gsx 7498 serie no:330405013716/854674901710

  moet dan het voorpaneel eraf of kan dat zo van binnen uit.

  B V dank voor een antwoord

  Beantwoorden
 184. Weet iemand hoe men de start/stop knop van een Miele G4100 SCi kan uitbouwen (middenste knop op het paneel)?
  Inbouwen is geen probleem, voor montage enkel induwen en klaar, maar voor uitbouwen denk ik dat men een clipssyteem moet wegdrukken want de knop blijft precies haperen achter een clips.
  Dank voor uw hulp !!

  Beantwoorden
 185. Wij hebben een AEG Favorit F86050VI en sinds kort problemen met waterafvoer, er bleef wat water in inzitten.Filters gecontroleerd en gezuiverd.Bleek een stuk plastiek te zitten aan de ingang van de pomp.Heeft nog 2 wasbeurten gelopen en nu krijg ik hem niet opgezet binnenverlichting brandt, maar leds aan deurpaneel branden niet.
  Wijze raad altijd welkom,dank u.

  Beantwoorden
 186. mijn miele 681 vaatwas heeft zo’n 7maanden niet gedraaid. hij werkte daarvoor perfect.Nu draait hij terug perfect, maar op zeker moment stopt hij. De klok springt op nul minuten, maar bij het openen staat het water er nog in. melding af-toevoer verschijnt ook.
  Bij het terug opstarten loopt het water wel weg, maar stopt terug op zeker moment.kan iemand me raad geven?

  Beantwoorden
 187. Dit weekend stak ik mijn vaatwasser (whirlpool ) aan en alles was oke tot ik hem snachts hoorde piepen en zag dat het water bleef staan. Dan vaatwas uit en aan gedaan direct terug het piepend geluid dan hem maar opnieuw afgelegd. Volgende ochtend water eruit geschept zout bijgevuld en spoelmiddel filters gekuisd en opnieuw aangestoken maar gaf onmiddellijk terug het piepend geluid en flikkerend aan en uit knop. Hij is niet verplaats of niets veranderd want wordt dagelijks gebruikt. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn ? Hij is nog maar 3 jaar half oud

  Beantwoorden
 188. Goedemorgen! Onze Bosch wil geen water meer afvoeren. Vandaag 1e kerstdag, vanavond diner en wil graag nog maken voor die tijd. Wellicht zit er een slang verstopt, want ik heb alles al meerdere malen vanbinnen doorgespoeld en leeggeschept. Hoe krijg ik de slangen eraf?

  Beantwoorden
 189. Bij onze vaatwasser AEG Favorit 430011VI is het probleem dat nadat de vaatwasser zijn vaat heeft gedaan en de machine watervrij waarna wij de machine uitzetten. Toch komt er op een gegeven moment water in de machine met als gevolg natte vloer. Ik denk dat de afdichtingen in te watertoevoer slang niet meer voldoende afdichten waardoor er dus water in de spoelruimte komt ondanks dat de machine uit staat, wie heeft dit problem ook gehad.

  Beantwoorden
 190. Hallo, wie weet wat de foutmelding E.09 betekent bij een Siemens vaatwasser (EX65MO86EU/52) FD 9202?
  Vaat wordt niet droog en lijkt soms niet goed schoon.. Resetten gaat niet..
  Zou fijn zijn als ik een bruikbare reactie zou kunnen krijgen.
  Alvast hartelijk bedankt.. groet Annemarie

  Beantwoorden
 191. Hallo,

  Ik heb een vrijstaande vaatwasser van Smeg. Nadat we zelf eens prutsten aan de machine waar we dachten dat het probleem lag bij het blijven pompen van water, hebben we een vakman ingeschakeld. Die zei ons echter dat het aan het besturingssysteem (computer?) van de vaatwasser ligt en het ons 500€ zou kosten om die te vervangen!! Is dit echt zo?
  De vaatwasser blijft wel degelijk water pompen tot de keuken vol staat. Voor de rest zou alles in orde zijn.
  Jullie begrijpen vast dat ik zo’n duur apparaat van bijna 1000€ niet zomaar op het stort kan gooien en ik er eerst alles wil aan doen om deze te kunnen behouden. Hij is amper 3 jaar oud en past perfect in onze keuken.
  In het slechtste geval, wanneer er niks aan het besturingssysteem valt te doen, kunnen we wisselstukken vinden van een andere Smeg?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 192. Hallo,

  Wij hebben een Küppersbusch IGVS657.2 vaatwasser die geen water meer krijgt en de afvoerpomp blijft draaien. We hebben de bodemplaat al droog gemaakt (was niet veel) vlotter met schakelaar gecontroleerd, de aquastop getest, labyrint schoongemaakt.

  Kan iemand mij vertellen waar ik nog naar kan kijken en of testen?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 193. ik heb een vaatwasser Bossche silene comfort inbouw met het zelfde fronsje als de keuken.nu gaat de vaatwasser mee naar de nieuwe keuken maar het frontje moet bij de oude keuken blijven.Hoe demonteer ik het voordrongen van deze vaatwasser.
  Mvg Lonneke

  Beantwoorden
 194. Wij hebben een aeg vaatwasser favorit 50.
  Er zat wat vuil onderin en zo’n zwarte klep sloeg dicht.
  stekker eruit gehaald, kraan dicht, alles schoon en door gemaakt maar ik krijg nog steeds code 30????
  Wat kan ik er aan doen dat de zwarte klep weer open gaat? en dat mijn vaatwasser het weer doet?

  Beantwoorden
 195. Maar wat nu als de vaatwasser wél vol loopt, maar vervolgens niet gaat draaien? Dat probleem heb ik momenteel met m’n vaatwasser. Het zal, gelet op bovenstaande dan niet aan het vulventiel of de stroomtoevoer liggen. hoor hem wel brommen,maar gaat niet spoelen Iemand een oplossing? Dank!

  Beantwoorden
 196. Mijn vaatwasser een Indesit DFG 262 doet alles maar na een tijdje als hij voor de tweede of derde keer water aan het afpompen is begint het lichtje van 3 te knipperen en doet hij niks anders meer dan alleen maar water afpompen.Ik heb alles proper gemaakt,filter,sproeiarmen.Er zit alsook vaatwaszout en glansspoelmiddel genoeg in.
  Wat kan ik doen?

  Beantwoorden
 197. Ik heb volgende probleem de vaatwasser AEG 50871 wordt eerste keer bij water nemen goed warm na eerste wasbeurt . Spoelt hij het vuil water weg en neemt het machine nieuw water gaat het mis en warmt hij slecht en soms zelf niet . Ik heb al nieuwe temperatuursensor 1113160004 geplaatst en doet nog steeds het zelfde . Een wazig gebeuren weet iemand hier meer over zou die mij dan willen mailen onder [email protected] met vriendelijke grts Robert

  Beantwoorden
 198. ik heb een Whirlpool vaatwas ( ADP 951 AV ) en de motor die het water naar de sproeiarmen stuurt bromt lichtjes en draait blijkbaar niet meer . Ik heb de aanloopcondensator al vernieuwd maar het probleem blijft Kan me iemand raad geven wat ik verder nog zou kunnen doen?

  Beantwoorden
 199. Hallo,
  IK heb een Indesit DIFP 48M inbouw vaatwasser deze ging plotseling niet goed doen.
  heeft 8 programma wij doen altijd opstarten op programma 2 en hij piept een keer en daarna doet het niks en als je open maakt staat het op 4 en blijft knipperen.

  weet iemand wat aan de hand is?

  Alvast bedankt,

  Soender

  Beantwoorden
 200. Mijn Asko vaatwasser gaf een plof te horen na het uitzetten.
  Ik heb de aan/uit schakelaar eruit gehaald en die was ietwat verbrand. Inmiddels heb ik een nieuwe schakelaar maar is dit ook de oorzaak. Zou het kunnen zijn dat de condensator sluiting maakt wat je terug ziet op de aan en uitschakelaar.

  Beantwoorden
 201. Hoi,

  Mijn vaatwasser doet het heel prima, tot hij moet drogen, dan valt de electriciteit uit. Geen idee, wat dit zou kunnen zijn. Weten jullie raad?

  Alvast bedankt

  MVG Rebekka Dewith

  Beantwoorden
 202. Hallo iedereen,

  Onze vaatwas een grundig gnf 41820 zijn afvoerslang is in het midden geknakt. Nu zou ik deze zelf willen vervangen. Maar ik vindt nergens een handleiding of info over hoe dit te doen. Iemand enig idee langs welke kant in hem moet open vijzen? De achterkant is een vast paneel dus dit kan al niet 😉
  Alvast bedankt voor jullie hulp!!!

  Beantwoorden
 203. Als ik de machine aanzet en een programma indruk krijg ik een andere tijd dan de normale tijd die de machine nodig heeft. Hij gaat nl gelijk naar 2 h
  Bij het inschakelen van de machine hoor ik wel een brommend geluid.
  Na resetten schiet de tijd gelijk weer naar 2 h
  Het is een Siemens vaatwasser
  Wie kan hier een passend antwoord opgeven ?

  Beantwoorden
 204. Mijn whirpool vaatwasser draait het spoelprogramma zonder problemen. Zodra ik echter het 50 graden programma aanzet (ECO) slaat na een minuut of 10 de aardlek schakelaar in de meterkast eruit. Als ik deze dan weer inschakel blijft hij er na een paar tellen weer uit springen. Zet ik de vaatwasser uit dan is er niks aan de hand. Vreemdste blijft dat ik wel het korte spoelprogramma kan doen en dan springt de aardlek er niet uit. Dat programma maakt hij probleemloos af. Dus lijkt me niet een “algemene” kortsluiting???

  b.v.d.
  Danny

  Beantwoorden
 205. Hallo,

  Deur blijft niet dicht en vaatwasser programma kan zo start worden met de deur open….
  aan/uit reset en reset op de knoppen heeft geen reultaat

  Betreft een AEG.

  iemand enig idee ?

  alvast bedankt.

  Beantwoorden
 206. Ik heb een Miele inbouw vaatwasser (G 634) waarvan in het frontje van de deur heb vervangen. Nu slaat de vaatwasser echter niet meer af (of de vaatwasser start gewoon) als de deur open gaat/staat.

  Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

  Beantwoorden
 207. Hallo,
  Ik heb een Candy DFI 85 S vaatwasser die zijn programma niet goed afwerkt. Hij lijkt te beginnen en binnen 10 seconden(de ene keer 2 de andere keer 6 etc.) stopt hij weer. Na weer een aantal seconden Start hij weer en dan stopt weer. Deze cyclus herhaalt zich de hele tijd en de was wordt daardoor niet schoon. Ook pompt hij het water niet weg.
  Wat kan ik hier aan doen?

  Beantwoorden
 208. Ongeveer een jaar geleden heb ik een AEG vaatwasser gekocht. Alleen mijn vaat wordt afgelopen maand neit meer zo goed schoon. Ik heb een nieuw filter (wat ik al best snel vind..) en de sproeigaten ontkalkt met zout. Heeft iemand nog meer ideeen waar het aan zou kunnen liggen? Van AEG krijg ik ook weinig bruikbare tips. Zij liggen het probleem bij mij.

  Beantwoorden
 209. Bij onze Miele vaatwasser komt het water wel uit de zijkant maar de sproeiarmen draaien niet meer rond. Sproeiarmen en zeef schoongemaakt echter probleem nog niet opgelost. Wie weet raad en kan mij helpen. Alvast dank je wel

  Beantwoorden
 210. Mijn vaatwasser (Whirlpool Vaatwasser ADG 9340/1) begint een paar minuten nadat ik hem heb aangezet te piepen en blijft dat doen. Alles van binnen er uitgehaald, schoongemaakt. Afvoer van water werkt wel maar hij vult geen water bij.

  Beantwoorden
 211. Mijn vaat werd een tijdje geleden ook steeds minder schoon. Na een grondige inspectie kwam ik erachter dat de sproei armen verstopt zaten. Ik heb mijn machine ontkalkt en het probleem was meteen weer opgelost. Het was de tip van onze monteur die ik erg dankbaar ben!

  Beantwoorden
 212. Pelgrims vaatwasser type GVW555RVS/PO1

  Mijn vaatwasser begint met afpompen dan neemt hij water en later ook zeep spoelt een paarkeer en na een half uur spot hij er mee is wel op themperatuut , weet iemand de op lossing 06-23640191

  Beantwoorden
 213. AEG Favorit 40660

  Probleem (opgelost): raar geluid tijdens af- of aanpompen. Bleef pompen, geen wateriname. LED ‘einde programma’ knipperde 3x. Mogelijk lekkage dus.

  Acties genomen:
  1) filter even gereinigd. Probleem niet verholpen;
  2) aanvoerfilter in aanvoerslang gereinigd. Probleem niet verholpen;
  3) Bovenkant, linker zijkant en drempel voor en achter verwijderd. Geen water op bodem gevonden.
  4) niveaukamer gereinigd. Probleem niet verholpen;
  5) Fikse klappen tegen linker binnenkant gegeven om mogelijk vastzittende vlotter(s) te lossen. Probleem niet verholpen;
  6) 1 liter warm water (50c of zo) in machine gegoten en aangezet om afvoer te checken. Machine pompte af en afvoerslang werd warm tot aan het afvoerpunt; geen verstopping dus. LED ‘einde programma’ knippert nog maar 1x ipv 3x; mogelijk aanvoerprobleem dus.
  7) dun kartonnetje onder piepschuim vlotter op bodem doorgehaald om mogelijke rommel te verwijderen. Probleem niet verholpen;
  8) Nieuwe aanvoerslang (35 euro incl sensor) gemonteerd: 30 minuten werk, alleen een tang om klem op slang naar niveaukamer los te knijpen is nodig. Probleem verholpen!

  Blijkbaar was de sensor bij de aanvoer kapot waardoor er geen water werd ingenomen. Machine dacht waarschijnlijk dat er een lekkage was en bleef afpompen.

  Kosten: ca 35 euro voor de slang. Gereedschap: schroevendraaier en waterpomptang.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share This