Badkamermeubels

Met het juiste badkamermeubel kunt u de stijl van uw badkamer benadrukken en tegelijkertijd de functionaliteit verhogen. Waar vroeger de nadruk vooral lag op functie, zijn badkamermeubels tegenwoordig beschikbaar in allerlei soorten en maten, in een groot aantal prijsklassen. U vindt meubels van groot tot klein en van puur functioneel tot exclusief en decoratief. Daarnaast zijn er voor de afwerking ook nog eens verschillende materialen en accessoires mogelijk, waardoor er eigenlijk wel voor ieder wat wils is. Hier geven we een korte introductie in de verschillende soorten badkamermeubels en de verschillende overwegingen die u al dan niet kunt maken alvorens u er één aanschaft. Het juiste badkamermeubel kan u jarenlang van veel comfort en een opgeruimd gevoel voorzien, dus denk goed na alvorens u investeert!

Soorten badkamermeubels

Er zijn verschillende soorten meubels beschikbaar:

  • Onderkasten: onderkasten worden direct onder de wastafel geplaatst. Ze bieden tegelijkertijd opslag en afwerking voor de leidingen van de wastafel.
  • Losse kasten: een losse kast wordt vaak gebruikt voor de opslag van badbenodigdheden als handdoeken, washanden en (eventueel) toiletpapier. Met name in grotere badkamers zult u losse kasten tegenkomen. Kleinere kasten kunnen ook op wielen geplaatst worden voor extra vrijheid en mobiliteit. Er bestaan tegenwoordig ook hoekkasten met driehoekige lades: ideaal in wat minder grote badkamers.
  • Spiegelkasten: de deuren van een spiegelkast zijn voorzien van een spiegelend oppervlak. De spiegelkast hang meestal boven de wastafel en wordt gebruikt voor opslag van zaken als tandenborstels, medicijnen en make-up.
  • Multifuntionele meubels: het multifunctionele meubel is voorzien van alle elementen. Het biedt zowel opslag, spiegeling als afwerking voor de wastafel. Een multifunctioneel meubel kan vaak aan uw specifieke wensen worden aangepast.
  • Rekjes en planken: rekjes worden gebruikt om handdoeken en kleding op te hangen. Planken kunnen gebruikt worden voor uitstalling van dagelijkse gebruiksvoorwerpen als zeep, shampoo en tandpasta.

Badkamermeubels kunnen daarnaast open of gesloten zijn. Houd goed in de gaten dat een open meubel meer last kan geven met het in de badkamer alom aanwezige vocht. Er bestaan ook halfopen meubelen.

Overwegingen

  • Vorm en functie: een badkamermeubel is primair een gebruiksobject. Hoewel er tegenwoordig een breed aanbod van materialen en vormen is, is het belangrijk het dagelijks nut van het meubel niet uit het oog te verliezen.
  • Belichting: u zult de badkamer vooral in kunstlicht gebruiken. Zorg er dus voor dat een eventuele spiegel dusdanig belicht wordt, dat uw gezicht ook als het buiten donker is goed zichbaar is.
  • Vochtbestendigheid: de badkamer is een natte ruimte. Zorg er dus voor dat het materiaal van het badkamermeubel voldoende vochtbestendig is.
  • Ruimte: veel badkamers zijn klein. In een dergelijk geval wordt meestal aangeraden dat u zich beperkt tot een spiegelkast en/of een set planken. Kijk goed naar hoe de deuren opengaan en of u ook bij openstaande deuren nog voldoende ruimte geeft voor uw activiteiten.
  • Vochtophoping: een badkamermeubel kan het best geplaatst worden op een waterbestige voet, danwel wieltjes. Dit voorkomt aantasting van het meubel als gevolg van plasvorming. Daarnaast maakt het schoonmaken onder het meubel makkelijker.

Een vakman inschakelen

Als het ondanks het bovenstaand advies nog niet wil lukken, kan het raadzaam zijn een expert in te schakelen. Plaats op werkspot geheel gratis en vrijblijvend een klus, en de vakmannen komen naar je toe!

Plaats een reactie

Share This