Dieptereiniging

Wat voor een poetswonder u ook bent, er zijn en blijven altijd delen waar u moeilijk bij kunt. Daarnaast zijn er ook delen die vies worden die u niet ziet. De moeilijk bereikbare / onzichtbare plekken zullen daarom minder aandacht krijgen. Dit werkt vervuiling, bacteriële groei en onaangename geuren in de hand. Het is daarom verstandig eens per jaar een dieptereiniging uit te voeren. Met dieptereiniging wordt bedoeld opgebouwd verontreinigen aanpakken, maar ook de niet zichtbare delen komen eens goed aan bod. We bespreken hieronder de dieptereiniging voor sanitair en de keuken; twee vertrekken waar extra grondige reiniging veel voordeel kan opleveren.

Dieptereiniging sanitair

In geval van sanitair bouwt er meer viezigheid op dan u zelf zou willen. Denk bijvoorbeeld aan wat het vocht van bijvoorbeeld uw douche voor invloed heeft op uw tegelwerk. Er bouwt zich hier kalk op tussen de voegen. Maar tussen die voegen bevinden zich ook bacteriën en zeepresten. De bacteriën zijn vaak het gevolg van urine resten, die zich vanzelfsprekend rond het toilet bevinden. Met dieptereiniging kunt u zorgen dat al dit opgebouwd vuil verwijderd wordt zodat u weer een jaar lang van een hygiënische omgeving kunt genieten. Verder kunt u ook uw aandacht richten op de onderhoud van het sanitair. Vervang defecten onderdelen, maar denk ook aan een dieptereiniging van zwanenhalzen. Dit kan een smerige onderneming zijn, maar door dit bij te houden voorkomt u verstopping, onaangename geuren en uiteraard een nog meer vervuilde zwanenhals als u slecht eenmaal in meerdere jaren dieptereiniging van uw zwanenhals uitvoert.

Dieptereining keuken

Een ander gebied waar dieptereiniging noodzakelijk is, is uw keuken. Etensresten belanden soms op wonderbaarlijke wijze op plekken waar u ze niet verwacht. Dit kan naast een onaangename geur ook ongedierte aantrekken. Eenmaal in huis kan dit en structureel probleem vormen. Zowel het eten als het ongedierte kan er voor zorgen dat materialen aangetast worden. Het is raadzaam uw gehele keuken in te soppen met reinigingsschuim. Laat dit even inweken voor u deze weer wegspoelt. Een ander onderdeel van de dieptereiniging is vaak een ondergeschoven kindje: de afzuigkap. Terwijl u het niet door heeft hoopt er zich veel vet en andere aanslag op. Dit kan er op den duur voor zorgen dat de afvoer van de lucht wordt bemoeilijkt en dat het vet gaat ‘lekken’, iets wat natuurlijk erg onhygiënisch is wanneer er op dat moment gekookt wordt.

Wanneer u de dieptereiniging uitvoert zijn ook de magnetron en de oven aan de beurt. Ook hier zijn de etensresten aanwezig. Deze zijn soms slecht te zien, maar een goede schoonmaakbeurt met agressief schoonmaakmiddel zal niet misstaan. Wanneer u dit laat sloffen zal dit bij het gebruik van de oven of magnetron zich uiten in nare geuren, die ook de smaak van het eten kunnen beïnvloeden. Naast bovenstaande mag u ook de koelkast en vriezer niet vergeten. Bij de dieptereiniging is het verstandig de koelkast volledig leeg te ruimen en elk onderdeel van de koelkast onder handen te nemen. Vergeet hierbij niet de minder zichtbare delen zoals onderkant van bakken en lades en de rubbers van de koelkastdeur.

Een vakman inschakelen

Als het ondanks het bovenstaand advies nog niet wil lukken, kan het raadzaam zijn een expert in te schakelen. Plaats op werkspot geheel gratis en vrijblijvend een klus, en de vakmannen komen naar je toe!

5 gedachten over “Dieptereiniging”

 1. Als we denken aan het uitvoeren van een dieptereiniging dan komt ook automatisch het reinigen van stoffen banken, stoelen en fauteuils naar boven.
  Een dieptereiniging van deze meubels heeft effect op zeker twee punten:
  1 – het meubel ziet er weer fris en schoon uit (optische vervuiling)
  2 – grootste deel van de aanwezige uitwerpselen van de huisstofmijt is verdwenen. (hygienische vervuiling).
  Daarnaast gaat het meubel gewoon langer mee omdat ook de “scherpe” vervuiling als zand eruit wordt gehaald.

  Voor het uitvoeren van een dieptereiniging van al uw stoffen banken, stoelen, fauteuils, loungehoeken, bootbanken,enzovoort kunnen we u van dienst zijn.

  Beantwoorden
 2. Onaangename geur, zoals urine- en schimmelgeur, zijn zeer gemakkelijk permanent te bestrijden met producten die micro-organismen bevatten. Deze micro-organismen komen vrij in de natuur voor, zijn onschadelijk voor mens, dier en materialen en zorgen ervoor dat organisch vuil (urine, vet, eiwitten, zeepresten, etc.) zeer snel wordt afgebroken waardoor kwalijk geurende bacterien die hier op leven niet meer kunnen voorkomen. Binnen 3 dagen is de geur aanmerkelijk minder en na maximaal een week is de onaaggename geur permanent weg. Ook zijn deze producten zeer goed geschik om textiel te bewerken zoals bijvooorbeeld vloerkleden en autostoelen met urine sporen. De producten met micro-organismen zijn zelfs in staat om kalkvlekken, schimmel en algen tegen te gaan, zonder dat er agressieve chemie wordt toegepast.

  Beantwoorden
 3. Dieptereiniging is niet makkelijk, maar is leuk om te doen. We hebben veel ervaring met dieptereiniging voor keukens en badkamers. Reinigen is meer dan schoonmaken. Laat uw badkamer en keuken nooit vies, want uw gezondheid is belangrijker. We helpen u graag.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share This