Spanplafond

Een spanplafond bestaat uit een groot kunststof doek, dat opgespannen wordt in een groot frame. Het doek raakt het daadwerkelijke plafond alleen aan de zijkanten, waardoor het van belang is dat het zeer strak gespannen wordt. Is dit niet het geval, dan zal het plafond inzakken en kreukels gaan vertonen. Het spanplafond is de laatste jaren flink in opmars, omdat het relatief eenvoudig aan te brengen is. Het vergt daarnaast weinig onderhoud, kan unieke lichteffecten geven en heeft dankzij de recente technologische vooruitgang ook qua brand-veiligheid acceptabele kwaliteiten. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos; u kunt de omlijsting zelf uitkiezen en het is tegenwoordig zelfs mogelijk een eigen doek te ontwerpen.

Een spanplafond kost ongeveer 100 euro per vierkante meter. De relatieve kosten van een spanplafond ten opzichte van een ander plafond zijn echter geheel afhankelijk van uw huidige situatie. Heeft u een plafond met balken die u wilt verwijderen, dan is een spanplafond onder deze balken een voordelige oplossing. Heeft u echter een stuc- of gipsplafond, dan kan een spanplafond duurder uitvallen. De vuistregel is: hoe meer werk het verwijderen van het huidige plafond, hoe voordeliger een spanplafond. Laat u echter altijd adviseren door een professional op locatie.

Voor- en nadelen

Als u een spanplafond wilt, is het belangrijk dat u goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan. Het is een nogal uniek systeem, met duidelijke sterke en zwakke punten. Een aantal voordelen:

 • Naadloos: een spanplafond is geheel naadloos. Alleen aan de randen zult u iets zien.
 • Verlichting: door verlichting achter het doek te plaatsen, kunnen zeer sfeervolle effecten verkregen worden.
 • Eenvoudig: het aanbrengen van een spanplafond is in verhouding tot een nieuw systeemplafond een relatief eenvoudige klus. Binnen een uurtje hangt het plafond.
 • Onderhoud: zodra een spanplafond hangt, hangt het. Als u niet teveel rookt, is het zeer onderhoudsarm.
 • Variatie: omdat u het doek zelf kunt samenstellen, zijn de mogelijkheden tot variatie vrijwel eindeloos. U kunt desgewenst zelf een doek laten printen. Dit is relatief duur, maar geeft u wel de mogelijkheid het geheel 100% zelf te ontwerpen. De strip waarin het doek geklikt wordt, kan vaak ook nog eens dienst doen als ophangsysteem voor schilderijen of andere wandversiering.

De nadelen:

 • Brandveiligheid: een niet goed geïmpregneerd spanplafond kan levensgevaarlijk zijn. Niet alleen op het gebied van vuurverspreiding, maar ook qua rookontwikkeling dient u er rekening mee te houden dat gipsplaten altijd veiliger zullen zijn dan een canvas.
 • Rook / geurtjes: het doek van een spanplafond kan als een soort filter de roetdeeltjes van sigarettenrook en kaarsen opvangen. Wordt er veel gerookt, houd dan rekening met verkleuring. Op vergelijkbare wijze moet u zorgen voor goede afzuiging bij zaken als frituren.
 • Kwetsbaar: een spanplafond is kwetsbaar voor beschadiging. Een scheur in het doek kan uw volledige plafond ruïneren. Wees dus voorzichtig.
 • Flexibiliteit: als de verlichting eenmaal hangt, kunt u deze niet zomaar meer verplaatsen. Aan een spanplafond kunt u logischerwijs geen lampen hangen, dus u zult het moeten doen met de voorgeïnstalleerde verlichting.

Een vakman inschakelen

Als het ondanks het bovenstaand advies nog niet wil lukken, kan het raadzaam zijn een expert in te schakelen. Plaats op werkspot geheel gratis en vrijblijvend een klus, en de vakmannen komen naar je toe!

80 gedachten over “Spanplafond”

 1. Wil graag reageren op een nadeel wat geen nadeel is maar eerder een voordeel.
  Over flexibiliteit van verlichting.
  Je kan altijd je verlichting verhangen of zelfs noog mooier b.v. extra spots erbij nemen zonder dat je de bedrading ziet lopen over het plafond.
  Plafond is namelijk demontabel zodat je de bedrading weer achter het plafond kan plaatsen en meteen een ophang punt kan creeeren voor je lamp. Dus eigelijk mooier!!!

  Beantwoorden
 2. Heb zopas een klein scheurtje ontdekt in het spanplafond (ongeveer 5 centimeter). Het spandoek lijkt niet verder te scheuren… Kunnen we dit scheurtje laten herstellen. Zo ja, hoe gaat dit in z’n werk ?

  Beantwoorden
 3. U heeft een scheurtje van 5 cm in het spanplafond.
  Vraag is dit plafond warm gemaakt bij de montage, za ja dan is het eenvoudig op te lossen door hem warm te maken en iets strakker te zetten ter plaatese van deze scheur. de mogelijkheid is wel dat de eventuele naden die er in zitten niet meer helemaal recht lopen.

  Beantwoorden
 4. In onze nieuwe woning willen we misschien een spanplafond (ongeveer 42 m2, doorlopend van woonkamer naar keuken), maar daarmee zitten we met twee vragen:
  1) als het oude plafond eruit is, hoe zit het dan met geluid? Kan er extra geluidsisolatie aangebracht worden?
  2) Er is een open haard waar we houtblokken in willen branden, blijft de lucht dan in het plafond hangen? Zullen de roetdeeltjes (permanente) vlekken veroorzaken?

  Beantwoorden
 5. Goede middag, ik heb een vraagje.
  Wij zitten in ons huis met slechte muren in de trapzaal (bezetting komt los) bestaat er soms zoiets als een spanplafond maar dan om muren te vernieuwen ? of weet er iemand de ideale oplossing (geen gyproc)om terug barstvrije muren te bekomen ?

  Beantwoorden
 6. Wij hebben een bestaand plafond met houten planchetten.
  Kan de roostering waar de planchetten aan bevestigd zijn blijven hangen bij montage van een spanplafond?.Alle elektriciteitskabels vor bestaande spots lopen nl door deze beroostering.De planchetten zelf kunnen gemakkelijk verwijderd worden

  Beantwoorden
 7. een spanplafond die je onder warmte gemonteerd word, is zeer geschikt voor natte ruimtes, neemt geen schimmel aan en is niet dam doorlatend.

  als reactie op de vraag van E.van der Veldt 18 mei 2011

  Een spanplafond die met warmte gemonteerd is,is zeer geschikt om een bestaand plafond mee af te werken of leiding,kabels enz enz

  reactie op de vraag van Martine 16 mei2011

  Beantwoorden
 8. Spanplafonds en wanden voor o.a. woonkamer, eetkamer, badkamer en andere toepassingen vindt u bij Polyplafond. Al jaren de importeur en leverancier aan zowel particulieren als zakelijke afnemers van het gerenommeerde Clipso systeem.

  Beantwoorden
 9. Wij hadden reeds spanplafonds hangen waar wij tevreden over waren. Nu hebben we Spanlux uit Torhout ons nieuw pvc-spanplafond laten plaatsen en zien we duidelijk dat Spanlux stukken beter en fijner is dan de vorige firma’s en trouwens goedkoper. Prijs was voor onze ruimte van 30 vierkante meter met 2 lusters 1536 euro. +6% btw ( we hebben 16 hoeken maar daar word niets voor bijgerekend.) Het plafond hangt veel strakker en de service is 100%. Uitleg over de verschillende mogelijkheden van materialen. Een herstelling van ons oud spanplafond rond de verlichting heeft die man daar opgelost waar anderen geen oplossing voor hadden!!!
  Een duidelijk verschil tussen deze vakman en verkopers die het vorige spanplafond hebben verkocht aan ons voor de helft meer en minder goede installatie. http://www.spanlux.be

  Beantwoorden
 10. VOLLEDIG NIET AKKOORD MET DE NADELEN HIERBOVEN BESCHREVEN !!!

  Hier wordt enkel een polyester spanplafond besproken.

  Bij een PVC Spanplafond: Mag je wel roken en blijven daarom geen vieze geurtjes hangen. Mag ik er op wijzen dat de dakbekleding van de wagens bestond uit pvc zoals deze die wordt gebruikt in de pvc-spanplafonds. 100% afwasbaar.
  Brandveiligheid: Een pvc-spanplafond krult gewoon op en verder niets.
  flexibiliteit; probeer maar eens in een gips-plafond een licht bij te hangen zonder beschadiging?
  En vraag uw schilder misschien ook 15 jaar garantie op papier tegen barsten en dit voor 50 euro per vierkante meter hoeken inbegrepen??

  Beantwoorden
 11. wij willen graag 2 spanplafons laten plaatsen bij ons thuis. bij elkaar ongeveer 27 m2 met spots en eventueel sierlijsten rondom.

  wij zoeken daarvoor betrouwbaren vakmensen die weten wat ze doen.
  wie wil een offerte uitbrengen ????
  stuur uw gegevens naar me mail .
  [email protected]

  Beantwoorden
 12. Als de zijkant ( rand ) vuil wordt weliswaar tegen de muur van stof door de kleine spleten mogen deze dan met plamur of gelijkaardig produkt worden dichtgemaakt.

  Het onderhoud ( reinigen ) van een spanplafond kan dit gewoon met water en zeep.

  bij voorbaat dank voor misschien uw welwillend antwoord per kerende

  Beantwoorden
 13. Onze VVE heeft 15 balcon’s in de vorm van een Vlieger en is opgebouwd uit stalen binten met daaroverheen een dekplaat.
  Onderkant balcon bestaat voor een deel uit RVS platen met een brandvertraging.
  We willen de rest van het balcon ook dichtmaken. Wie kan mij zeggen of een spanplafond ook tot de mogelijkheden hoort
  Verder dichtmaken met RVS is geen optie vanwege de hoge kosten €5000 a €6000.

  Beantwoorden
 14. Wij hebben een huis gekocht waar een spanplafond in zat. Tijdens de verbouwing is er wat water van bovenaf op gekomen. Dit water sijpelde langzaam door het spanplafond heen. Nu het weer droog is zie je kleine bruine strepen zitten. Kun je dit schoonmaken met iets? Ik zat nog te denken om dit met een klein beetje witte verf aan te stippen, maar wellicht wordt dat nog lelijker. Iemand een goed idee?

  Beantwoorden
 15. Spijtig dat een polyester plafond steeds wordt vergeleken met een echt spanplafond (altijd in pvc)…net alsof je gipsplaten met een houten plafond vergelijkt….

  Beantwoorden
 16. Ik heb hetzelfde probleem als Alex (23/04/2012).
  Ik heb onlangs een woonst gekocht met een spanplafond. Hier zit een vlek in ten gevolge van vocht. Ik durf niet goed om hier veel aan te doen, voorlopig alleen nog maar eens afgewassen met water en een heel klein beetje zeep. Resultaat: niets verandert. Heeft iemand een oplossing? Dit is nogal dringend, omdat ik er zo snel mogelijk wil gaan wonen en de vlek zou ik dan liefst weg willen.

  Beantwoorden
 17. Wij hebben over een 3-tal jaren spanplafond laten installeren in de woonkamer en keuken, maar zouden nu graag een kachel in de woonkamer zetten. Is de combinatie ‘spanplafond-kachel’ een probleem? Maw vormt de warmte die vrijkomt van zo’n kachel een probleem voor de kwaliteit/spanning van het spanplafond?

  Beantwoorden
 18. Wij willen een spandoek in onze badkamer.
  het is net geen 6 vierkante meter.

  het is een ruimte van 221 bij 212 cm en dan een hoek met een inloop douche van 110 bij 110 cm dus een vierkant met een klein stukje erbij.

  wat zal dit ongeveer kosten?

  Beantwoorden
 19. Wij hebben 3 slaapkamers waarvan het plafond met schrootjes is en tot in de nok loopt ook wel vide genoemd. Ongeveer samen 85 vierkante meter.

  vraag,zijn er ook opties dat er spanmatriaal is wat extra isolerend is? In room of zacht wit
  graag uitleg over dit matriaal en prijsopgave

  Beantwoorden
 20. beste,

  wij zouden in de leefkamer een ander plafond willen plaatsen 2 keer 16 m² twee plafonds van 4 × 4 meter en er zouden ook 3 of 5 led spots moeten ingewerkt worden
  aan ene zijde staat een hout kachel kan je dan een spanplafond plaatsen of niet wie heeft hier ervaring mee
  en wat kan dit kosten

  Beantwoorden
 21. De uitleg die ik bovenaan vind is van toepassing op de traditionele PVC plafonds.

  Zo is een Clipso plafond naadloos tot 5.1 meter breedte. daarna ontstaat er een naadje, twee doeken in 1 profiel. Bij PVC een lasnaad om de 2.5 a 3 meter, die zeker bij licht gestructureerde PVC plafonds goed is te zien.

  Wij werken niet met pezen of clips, op onze site is een duidelijk filmpje geplaatst om te zien hoe wij het doen en wat het resultaat is.

  Door de nieuwe materialen en montage door professionals, geen DHZ klus,zijn de hoofdredenen om voor een spanplafond te kiezen, schone, snelle montage dus korte bouwtijd, speciale doeken om galm tegen te gaan en voor natte ruimtes om schimmel en zweten te voorkomen. herplaatsen van hetzelfde doek is niet aan te bevelen.

  Beantwoorden
 22. Beste Monique,

  Een spanplafond is op zichzelf niet isolerend.
  Echter, in combinatie met de toepassing van Easycell is een zeer goede geluids- of warmteisolatie te bereiken.
  Bovendien is bij de omschreven methode, zie ook onze Facebookpagina, een zeer korte bouwtijd mogelijk zonder veel gesleep met de grote meubels.

  Beantwoorden
 23. Wij willen spanplafonds plaatsen in de slaapkamers en badkamer. De ene raadt pvc- en de andere polyester spanplafonds aan. Welke raadt u aan? Wat is het verschil tussen pvc- en polyester spanplafonds? Voor- en nadelen?

  Beantwoorden
 24. Wat is de minimale hoogte die nodig is voor het plaatsen van een spanplafond?
  Wij willen namelijk een spanplafond aan laten brengen in de badkamer. Echter hebben we een kunststofraam (kiep of open) die bijna helemaal doorloop tot het plafond.

  Beantwoorden
 25. WIJ HEBBEN EEN SPANPLAFOND IN DE LIVING EN HEBBEN OOK EEN HAARD OP HOUT GEPLAATST MAAR DE MOLUREN BOVEN DE HAARD SMELTEN STEEDS WEG DOOR DE HITTE . WEET IEMAND RAAD ?

  Beantwoorden
 26. Goedeavond,

  Bij ons te Ieper (Belgie) hebt u een hele ruime keuze aan polyester CLIPSO spanplafond.

  Kom gerust eens langs om te zien hoe een spanplafond geplaatst moet worden.

  En om alle misverstanden uit de wereld te helpen:
  JA een polyester Clipso plafond kan gereinigd worden, mits u het juiste product gebruikt.
  JA een polyester Clipso spanplafond kan geschilderd worden. “plastieken” PVC plafonds NIET.

  Beantwoorden
 27. wij hebben een spanplafond en willen nieuwe lampen hebben .nu heeft mijn echtgenoot het over een ventilator ,maar mijn vraag is dat niet slecht voor het spanplafond

  gr Y Merx

  Beantwoorden
 28. Wij willen ons plafond voorzien van spots en opnieuw laten strakstuken.
  Ik vraag me af of een spanplafond voor ons een betere oplossing is. We hebben een plafondhoogte van 2.40 M. Hoeveel lager komt een spanplafond onder het huidige?
  Wat kost een plafond met een opp. 80m2

  Beantwoorden
 29. Mijn kamer en hal hebben een geschilderd latten plafond . De latten kunnen niet verwijderd worden omdat ze in de stuc van de wand zitten . Kan een spanplafond over het houten plafond aangebracht worden of moet het houten plafond eruit.

  Beantwoorden
 30. Hoi Arjan,
  het licht eraan welke spots je kiest maar het spanplafond zakt minimaal 3.5 centimeter.
  Wat betreft de prijs kun je het beste even contact met ons opnemen.dit ivm kleur keuze en spots.

  mvgr. Barry

  Beantwoorden
 31. Ik installeer een zeer mooi, budgetvriendelijk alternatief voor klassieke spanplafonds. Wasmachaninewasbaar, zelf opnieuw te plaatsen (op 2 minuten), brandvertragende textiel die even ook in nog eens bedrukt kan worden naar wens. Voor meer informatie kan u me contacteren.

  [email protected]

  Website is nog onder constructie.

  Beantwoorden
 32. Wij vragen ons af wat het verschil is tussen een polyester en een pvc spanplafond? En of een pvc spanplafond vandaag de dag nog schadelijke stoffen bevat?

  Mvg, Suzanne

  Beantwoorden
 33. Beste

  Kunnen wij een spanplafond installeren als we net een houten cassette hebben geplaatst die ca 35 cm onder het plafond de warme lucht in de living laat komen ( geen ventilator )
  Alvast bedankt
  Mvg
  Lieve

  Beantwoorden
 34. Beste,

  Is het mogelijk om een bestaand spanplafond deels te verwijderen en deels te behouden zonder een nieuwe doek te moeten aankopen?
  Met andere woorden het bestaand spanplafond in het midden “doorsnijden” en er één deel van recupereren?

  Bedankt.

  Beantwoorden
 35. Goedemiddag,

  Ik heb een vraag over een spanplafond. Als het doek tot aan de keukenkastjes zit, en je de keukenkastjes gaat verwijderen en weer nieuwe kastjes gaat plaatsen, moet er dan een geheel nieuw spanplafond in?
  Of blijft het wel strak genoeg zitten?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 36. Aan Kristof

  Afhankelijk van het plafondtype is dit mogelijk. Wel is een bezoek vooraf noodzakelijk om de situatie op te nemen.

  Aan Christa

  Als u een plafond tot aan de kastjes hebt, is het afhankelijk of uw plafond met een koof voor de kastjes langs gaat, of aan de kastjes is vastgemaakt.

  Beantwoorden
 37. Wat mij opvalt is dat diverse keren wordt gevraagd naar de combinatie spanplafond en een houtkachel en geen van de experts hier een antwoord opgeeft. Kan een houtkachel problemen opleveren voor een spanplafond, en ik bedoel niet de roetaanslag maar de hitte.

  Beantwoorden
 38. Ik wil spanplafond toepassen in een project
  Boven dit plafond hangt een modern koel/warmte paneel.
  Kan de warmte/koelte door dit plafond?
  En hoe zit het dan met geluid?

  graag contact met een leverancier voor betere
  informatie.

  Hf.

  Beantwoorden
 39. Vele voor- en nadelen zijn reeds genoemd. Plaats zelf een spanplafond. Hierbij bespaard u al snel minimaal 30% op de totaalprijs. Alles is op de site uit te rekenen op onze site. Het is een koud gespannen spanplafond, dus eenvoudig zelf te doen! Wij leven aan zowel bedrijven, zzp-ers, particulieren etc….

  Beantwoorden
 40. Beste Wilbert,

  Een houtkachel is te plaatsen. uiteraard moet er rekening worden gehouden met de warmte. Afhankelijk van het type kan er worden gewerkt met flenzen, warmte profiel of aluminium profiel.

  met vriendelijke groet,

  Eric Schipper,
  Spanplafond Experts

  Beantwoorden
 41. Hallo, wil graag een prijs voor een spanplafond .
  Heb nu plafond van kunststof schroten ( kunnen die gewoon blijven zitten ?)
  Wat zijn de kosten voor een plafond van 3.50 × 7.20 mt
  Incl. Alles .
  Vr. Gr. Anita

  Beantwoorden
 42. We hebben een huis gekocht met een spanplafond.
  We willen echter nieuwe lusters plaatsen op dezelfde plaatsen weliswaar. Is dit een probleem ? Of kan ik dit gemakkelijk zelf installeren
  Alvast bedankt

  Beantwoorden
 43. Hallo,

  Is het beter de pleister te verwijderen bij het plaatsen van een spanplafond als deze los en vol barsten zit?
  Wat zou de kost zijn van 40m² inclusief plaatsing en wie bepaalt het aan lichtpunten voor led spotjes zodat er genoeg licht is.

  Alvast bedankt.

  Keb

  Beantwoorden
 44. kan het na een lange tijd een spanplavond doorbuigen door de ouderdom en kan als er wind komt in huis een spanplavond mee leven met de wind?

  Beantwoorden
 45. Beste Ken,

  Het pleister kan gewoon blijven hangen, een spanplafond wordt hieronder gehangen. Een goed geplaatst spanplafond kan gemakkelijk een gewicht tot 250kg dragen, waardoor het geen probleem is als er wat pleisterwerk op valt. Het aantal lichtpunten en de plaats hiervan kun je helemaal zelf bepalen. De prijs hangt helemaal af van de verlichting die je neemt, de ruimte en wat voor type spanplafond. De opties zijn vrijwel eindeloos en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

  Beste Yolanda Vanmaekelbergh,

  Een spanplafond van een goed gerenommeerd bedrijf gaat niet doorbuigen door de ouderdom, zelfs niet na 20 jaar. Ook gaat deze absoluut niet mee leven met de wind. Ik raad u voor de beste kwaliteit spanplafonds die van Plameco aan. Deze zijn slechts ietsje duurder dan andere aanbieders, maar staan bekend om hun duurzaamheid en mogelijkheden. Zij hebben namelijk een eigen gepatenteerd klemsysteem waardoor het spanplafond niet gaat hangen na loop van tijd, wat bij andere aanbieders wel eens het geval is.

  Mvg,

  Pim

  Beantwoorden
 46. Yolanda Vanmaekelbergh,

  Indien u een spanplafond hebt van polyesther, mat van kleur en een kleine tekening van het weefsel, zal het niet doorhangen.
  PVC en PE plafonds, ook in glans verkrijgbaar, herkenbaar aan een zeer fijne naad van het samenstellen, hebben als nadeel dat zij weekmakers hebben. Deze weekmakers verdampen uit het materiaal, zoals bij alle plastic. Zonlicht versneld dit proces. Deze plafonds worden bros. In beide gevallen praten wij over zeer lange tijd, 20 jaar plus.

  Beantwoorden
 47. Geachte Pim,
  sta mij toe even te reageren op uw reply aan Yolanda…
  U kent hoogstwaarschijnlijk ook de markt van spanplafonds en inderdaad er bestaan PVC en polyester versies. Polyester is naadloos tot 5m, breder gaat niet zonder plaatsen van 2 profielen en PVC systemen hebben een naadje om de 2m omdat ze aan elkaar kunnen worden gelast.
  U vergeet wel te vermelden dat een PVC-systeem het enige systeem van de 2 is dat demonteerbaar en hermonteerbaar blijft. Dit kan heel handig zijn om een waterlek op te lossen, een spot bij te plaatsen, iets te verwijderen dat op het plafond gevallen is, bij een polyester systeem, waar ook Plameco mee werkt, kan dit niet.
  Ook in het onderhoud is een merkelijk verschil, PVC is makkelijker afwasbaar.
  Dat zijn ook belangrijke dingen om te melden aan de klant om geen eenzijdig beeld te geven van een polyester systeem.
  Als u graag nog wat meer objectieve info wenst kan ik u hier zeker bij helpen.

  Mvg

  Dave

  Beantwoorden
 48. Ik heb een bestaand spanplafond, ca. 5 jr geleden door fa Plameco in mijn appartement aangebracht. Lengte 10m breedte variërend van 5-5.5m. Destijds heeft men hier 2 delingen in moeten aanbrengen v.w. de anders te grote overspanning van 10m. Ik heb begrepen dat de stand der techniek het tegenwoordig toelaat om dit in één keer op te spannen. klopt dit?
  Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

  Mvg,
  John Visser

  Beantwoorden
 49. Geachte heer Visser,

  Uw aanname klopt alleen voor PVC en PE plafonds. Uit baantjes last men een passend doek. Dit is de zogenaamde warme montage met een kachel. Dit is een oude (achterhaalde) methode vanuit het oogpunt van weekmakers, PVC en andere milieu en duurzaamheid kwesties. Voor polyesther plafonds, zonder pezen of harpoen, afwerklijsten en kachel, dus koude spanning, is de doekmaat bepalend. Deze is maximaal 5.1 meter, waarmee er een plafond uit 1 stuk van 5 meter kan worden gespannen. Voor een volgend stuk komt er een dilatatie, 2 doeken in 1 profiel met een geringe naad.

  Met vriendelijke groet,
  Eric Schipper, Spanplafond Experts.

  Beantwoorden
 50. Ik heb al een aantal jaar een spanplafond maar ben het liever kwijt. Het is zeer gevoelig en als t eenmaal hangt kan je niets meer.

  Rondom de lampjes is het gaan scheuren in de loop der jaren en ondanks dat het in de garantie valt, zegt het bedrijf doodleuk, het is een tochtprobleem… (natuurlijk bij aanschaf nooit over gepraat of over gehad!!!)

  Verder wil ik alle energieslurpende G4 lampjes vervangen voor LED, maar helaas is dit onmogelijk omdat de transformatoren boven het doek liggen en er gewoon niet bij kan……

  Verder klappert het plafond als een gek wanneer in de zomer de achterdeur lekker open staat. Bij de minste wind trekt heel het doek omhoog.

  Ik raad het echt iedereen ten sterkste af!!!
  Ga zo snel mogelijk sparen voor een normaal plafond.

  Beantwoorden
 51. Plekjes in spanplafond ten gevolge van uitwerpsel van muizen rond donker tot zwart ca diam.1cm wie weet raad over schilderen? of bleken? graag reactie
  Frans

  Beantwoorden
 52. Beste Armin,

  Ik heb al 7 jaren een spanplafond in mijn living, en ik heb geen last van de problemen dat u beschrijft.

  Mijn lampjes zijn LED verlichting misschien daarom dat het niet scheurt? Ook geen last van daver in het doek bij tocht. Jammer dat je zo’n slechte ervaring hebt. Ik ben er tevreden over. 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share This